Retiren 7 tones de deixalles que s'amuntegaven al fons del port pesquer de Roses

Entre els residus s'hi ha trobat diversa ferralla

Ports de la Generalitat ha organitzat la primera neteja del fons marí al port pesquer de Roses (Alt Empordà), que s'ha fet al moll de Ribera i a bona part de la dàrsena pesquera. L'activitat, a més de treure del fons del mar les tones de deixalles que fa temps que s'hi acumulen, també té una vessant ambiental: conscienciar els usuaris del port i els ciutadans perquè no llencin al mar escombraries i residus.

La neteja s'ha portat a terme durant quatre dies, de dimarts a divendres de la setmana passada. En concret, s'han recuperat 6.980 quilos de deixalles. Entre aquestes, pneumàtics, motocicletes, bicicletes, vàters, ferralla, fustes, plàstics, cadires, xarxes, contenidors d'escombraries, carrets de supermercat i carretons de pesca.

Sis professionals del Centre d'Immersió Roses han treballat per a recollir les deixalles del fons marí del port. Un cop fora del mar, l'empresa FCC Serveis Ciutadans ha classificat els residus, els ha posat en contenidors, els ha pesat i els ha traslladat fins a l'abocador.

Aquesta neteja del fons marí del port pesquer de Roses forma part de les actuacions que Ports de la Generalitat duu a terme als ports del litoral gironí. Fa un parell de setmanes, aquesta neteja ja es va fer a la dàrsena pesquera i al moll d'armament del port de Palamós (Baix Empordà). Allà, es van recollir uns 10.000 quilos de deixalles del fons del port.