Es declara un incendi forestal a tocar de l'estació de tren de Llançà

Bufa forta tramuntana a la zona i s'han activat 13 dotacions terrestres dels Bombers

Un incendi forestal crema aquest diumenge al migdia a tocar de l'estació de tren de Llançà (Alt Empordà). Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'avís del foc s'ha rebut pels voltants de les 13.15 hores en una zona d'arbustos i matolls baixos proper a la bassa d'en Joanet i al veïnat de Setcases.

Bufa forta tramuntana –amb cops que superen els 70 km/h- cosa que impedeix treballar els mitjans aeris i s'han activat fins a 13 dotacions terrestres dels Bombers.

Les flames cremen vegetació i, de moment, no afecten cap habitatge ni han obligat a fer cap desallotjament. No obstant això, la proximitat de l'incendi a l'estació de trens de Llançà (dins la R11 de Barcelona a Portbou) pot obligar a tallar la circulació de combois i a restringir l'accés a la infraestructura.

Desallotjats

Els Bombers han desallotjat preventivament una zona d'horts, camps i barraques propera a l'estació de Llança, on s'ha originat l'incendi forestal, poc després de la una del migdia.

El foc també ha obligat a tallar el trànsit ferroviari entre Sant Miquel de Fluvià i Porbou i està previst habilitar un sistema alternatiu de transport per carretera.

Dinou dotacions dels bombers estan activades per aquest foc forestal que crema arbustos i matolls i intenten que no travessi les vies i avanci cap a la població, tot i que de moment les flames no han afectat cap habitatge.

Actualització 16:46h

L'incendi forestal de Llançà (Alt Empordà) ha cremat unes 4 hectàrees de vegetació –segons les primeres dades provisionals dels Agents Rurals- i els Bombers treballen per poder perimetrar el foc i estabilitzar-lo. Com a mesura preventiva s'ha desallotjat la gent que es trobava a la zona de camps, horts i barraques de la Bassa d'en Joanet i el veïnat de Setcases, properes a l'incendi. Cap persona ha resultat ferida. Paral·lelament, el foc manté tallada la circulació de trens a la R11 entre Figueres i Portbou, i s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera. La forta tramuntana –amb ratxes que freguen els 90 km/h- impedeix que els mitjans aeris puguin treballar en l'extinció de l'incendi i obliga a mobilitzar fins a 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

Els Bombers han prioritzat la zona del cap, més propera a la via de tren, per evitar que el foc la saltés i avancés en direcció el nucli urbà. Fins al lloc també s'han desplaçat efectius del cos dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris de Protecció Civil.