Olot incorporarà una pregunta sobre la variant a la consulta dels correbous

L'ajuntament vol saber si els olotins consideren "urgent i prioritària" la infraestructura

"Olot ha de deixar d'organitzar els correbous?". Aquesta és la pregunta que els olotins podran respondre telemàticament entre l'1 i el 7 de juny a la consulta organitzada pel consistori. Aquesta, però, no serà l'única qüestió, i és que l'ajuntament ha decidit aprofitar l'ocasió per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre la futura variant.

S'inclourà una segona pregunta: "Consideres la variant d'Olot una obra urgent i prioritària?". En tots dos casos, les possibles respostes seran 'sí', 'no' o en blanc. En roda de premsa, l'alcalde de la capital garrotxina, Josep Maria Corominas, ha defensat la idoneïtat de preguntar també per la mencionada infraestructura i ha demanat la "implicació" de la ciutadania per poder aconseguir una bona xifra de participació. El dimecres 1 de juny a les 8h del matí començarà la consulta sobre els correbous. Fins al dimarts 7 de juny a les 8h del vespre, els ciutadans d'Olot podran pronunciar-se sobre la celebració del correbou i la variant d’Olot.

Segons Corominas, la consulta plantejada inicialment és "una bona oportunitat perquè, a més dels correbous, es pugui posar sobre la taula la variant. No parlo de quin tipus de variant, sinó de la necessitat d’aquesta infraestructura", ha dit. L'alcalde també ha avançat que l'ajuntament "afavorirà el debat i promourà la participació perquè el màxim número de persones prengui part de la consulta".

Per votar a la consulta, caldrà estar empadronat a Olot abans de l'1 de març de 2016 i tenir més de 16 anys. Només es podrà votar per internet a través de la pàgina web de l’Ajuntament d'Olot. Caldrà identificar-se amb el DNI i amb la contrasenya que cada persona rebrà a casa. La tramesa postal es realitzarà durant aquest mes de maig.

Les persones que no tinguin accés a internet o bé que necessitin ajuda per votar podran adreçar-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot i a cinc equipaments públics de la ciutat: la biblioteca Marian Vayreda, l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d’Olot, l'Institut Municipal d’Educació, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.