Rememorant la trobada entre Ferran Adrià i Gordon Ramsay

La revista 'Fine Dining Lovers' recorda la peregrinació del xef britànic a elBulli

L'excèntric, cridaner, mediàtic i polièdric cuiner britànic, Gordon Ramsay, va peregrinar fins a elBulli l'any 2000 per a conèixer Ferran Adrià i la seva cuina que tot just començava a despuntar.

La revista propietat de SanPellegrino & Acquapanna -ambdós principals patrocinadors de la gala dels "50 Millors Restaurants del Món" que organitza anualment Restaurant Magazine-, ha volgut recordar aquest mes la trobada que van mantenir aleshores els dos xefs.

Ramsay, que encara no havia esdevingut un fenomen mediàtic com ho és en l'actualitat (Hell's Kitchen, Kitchen Nightmares, Hotel Hell, The F Work, MasterChef), participava del programa Beyond Boling Point que el va ajudar a definir-se com a cuiner i showman. Allà es va començar a veure com despuntava el seu caràcter irascible i dictatorial o la relació amb el seu mentor Marco Pierre White.

En el quart capítol viatjava a Catalunya acompanyat per un grup de cuiners britànics, entre ells Heston Blumenthal i Sat Bains. Després de visitar el laboratori d'Adrià a Barcelona, tots plegats agafen un bus direcció elBulli. Després d'una hora i mitja de trajecte i superar les nombroses corves fins a Cala Montjoi, Ramsay i el seu grup arriben a "la Meca dels restaurants" per a conèixer al "Déu de la cuina catalana".

L'experiència a elBulli es clou amb un àpat de tres hores i mitja i 21 plats. Ramsay destaca l'ús del te negre Darjeeling en alguns dels plats d'Adrià. "No ens han portat caviar, ni ostres, ni foie gras, ni trufes... i malgrat tot marxarem emocionats", apuntava el xef britànic.

La visita acaba amb una foto de grup a la cuina d'elBulli i un intercanvi d'autògrafs per a la posteritat.