L'avaria d'un avió d'una escola de vol obliga a desviar el trànsit aeri de l'Aeroport de Girona

L'aeronau, de petites dimensions, ha quedat aturada al mig de la pista d'aterratge

L'avió d'una escola de vol que ha patit una avaria al tren d'aterratge quan feia la maniobra de descens ha quedat al mig d'una pista i ha obligat a desviar el trànsit de l'Aeroport de Girona aquest diumenge a la tarda.

En el sinistre cap persona ha resultat ferida. Segons ha informat AENA i l'aeroport gironí, aquesta incidència s'ha produït a les 15.38 hores de la tarda a la pista d'aterratge i ha obligat a desviar almenys tres vols a l'Aeroport de Barcelona i dos al de Perpinyà.

Quatre dels avions afectats per aquesta avaria són de l'empresa Ryanair i el cinquè feia un vol privat. La incidència també ha comportat que s'hagin anul·lat dos vols, un que a havia d'anar Poznan, a Polònia, que finalment ha sortit de l'aeroport de Barcelona, i un que havia de fer el trajecte Girona – Karlsruhe (Alemanya).

Fins al lloc s'hi ha desplaçat una grua de gran tonatge que ha retirat l'aeronau de petites dimensions de la pista d'aterratge, que està operativa des de les 18.27 hores . Amb tot, aquesta incidència ha comportat que molts dels vols programats per aquesta tarda circulin amb retard.