Territori licita la construcció d’un carril bici al Parc Natural de la Garrotxa de 3,1 quilòmetres

Incrementaran la dotació econòmica anual a l’Observatori del Paisatge de Catalunya, una “estructura d’Estat” pel Govern

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la construcció d’un carril bici i vial peatonal de 3,1 quilòmetres dins del Parc Natural de la Garrotxa amb un cost de 800.000 euros.

La previsió és que les obres comencin a finals d’aquest any i que puguin finalitzar el proper 2017. El projecte connectarà tres entorns, la urbanització Can Blanc, l’àrea d’estacionament de la Fageda d’en Jordà i el volcà de Santa Margarida. La voluntat és solucionar els problemes d’accés al parc natural en èpoques que hi ha massificació de visitants.

“Prioritzem l’accés a peu i en bici en condicions segures, és una inversió important per al Govern”, ha assegurat el conseller de Territori. D’altra banda, Josep Rull, també ha avançat que volen incrementar la dotació econòmica anual de l’Observatori del Paisatge de Catalunya amb 50.000 o 100.00 més. “Són eines que omplen de contingut el Govern de Catalunya i és una de les estructures d’Estat més avançades”, ha assegurat el conseller.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat la licitació del carril bici als entorns del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tot dient que "no és una obra menor", tenint en compte el context econòmic actual. El seu cost és de 800.000 euros. La licitació ja s'ha fet aquesta setmana amb la idea que els treballs comencin a finals d'aquest any i que estiguin acabats el 2017.

Aquesta obra arriba després que els municipis d'Olot i Santa Pau alertessin dels riscos de seguretat que hi havia a la carretera quan es produeixen massificacions de visitants a aquest parc natural. El llavors conseller de Territori, Santi vila, ja es va comprometre a buscar una solució.

Més diners per a l'Observatori del Paisatge

Rull ha presidit el Consell Rector de l'Observatori del Paisatge que s'ha celebrat aquest matí a la capital de la Garrotxa. En una atenció als mitjans prèvia a la reunió, ha reconegut que aquest és un instrument que "prestigia" Catalunya per ser un "referent del món local" que també dóna resposta a nivell internacional.

S'hi ha referit tot dient que és una de les estructures d'Estat "més avançades" que ara el Govern vol potenciar dotant-lo de més pressupost –a raó d'un augment d'entre 50.000 i 100.000 euros per any-. El que es vol és compensar, ha dit, les retallades que ha patit aquest organisme i poder fer que "recuperi el to".

Pel que fa a la feina feta fins ara des de l'Observatori, Rull n'ha destacat la "gestió excel·lent" i "adequada" del paisatge, un element que és "font de riquesa i de llocs de treball".

Per altra banda, ha admès que durant anys s'han fet actuacions a Catalunya que no han tingut prou cura del paisatge amb l'activitat humana –ha parlat d'edificis "lletjos"-, i ha afegit que ara cal "revertir" aquesta situació i seguir treballant per posar en valor la "singularitat d'un país que és extraordinàriament ric" a nivell de paisatges.