Detingut un home per cultivar prop de 1.000 plantes de marihuana a Vilafant

Els Mossos van descobrir la plantació durant una inspecció rutinària en un taller de planxisteria

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 5 d’abril a Vilafant (Alt Empordà), un home de 54 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric.

La Unitat de Medi Ambient de la policia estava realitzant una inspecció administrativa per controlar els possibles residus a un taller de planxisteria de la localitat. Durant la inspecció, van observar un gran dipòsit d’aigua del qual en sortia una mànega que connectava fins un local adjacent. Els agents van comprovar que aquest local acollia una important plantació de marihuana. Concretament, van localitzar-hi 996 plantes, d'entre 140 i 190 centímetres, múltiples làmpades, cablejat, extractors i diferents estris pel cultiu..

En el moment del descobriment de la plantació la policia va trobar un menor d’edat, fill del propietari, regant les plantes. Els agents han detingut el propietari del taller com a presumpte autor d’un delicte de salut pública i han denunciat el menor d’edat pels mateixos fets.Al titular del taller també se l’acusa d’un delicte de defraudació de fluid elèctric ja que tenia manipulats els comptadors d’electricitat.L’home arrestat va passar el dia 6 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.