La pluja dificulta la recerca del veí d'Olot de 65 anys desaparegut al coll d'Úria

L'helicòpter no pot volar pel mal temps

La pluja ha dificultat la recerca del veí d'Olot de 65 d'anys desaparegut des de dilluns a la tarda quan anava a buscar bolets o plantes remeieres al coll d'Úria, entre els municipis de la Vall d'en Bas i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa).

L'helicòpter no pot volar per mal temps i els gossos de la unitat canina tenen dificultats per seguir un rastre. Bombers, Mossos d'Esquadra i voluntaris rastregen la zona a peu i pam a pam.

El punt de partida de la cerca és l'esplanada on van trobar ben aparcat el cotxe del desaparegut. El sotscap de guàrdia dels Bombers, Josep Mateu, ha explicat que el coll d'Úria és una zona boscosa molt densa i amb nombrosos desnivells. "Hem de mirar tots i cadascun dels corriols, camins i forats", ha explicat.

Ampliació:

La família del desaparegut va donar l'avís dilluns al vespre. L'home havia anat a la muntanya un parell d'hores i a mitja tarda havia de recollir la seva dona a la feina, però no hi va anar. Com que la família no podia contactar amb ell, van alertar els serveis d'emergència. A quarts de vuit del vespre es va activar tot el dispositiu per començar a buscar-lo.

Bombers i voluntaris dels pobles del voltant han estat part de la nit buscant-lo sense resultats. L'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, ha explicat que era una persona que coneixia bé la zona i que havia anat a la muntanya amb el temps comptat. La zona on s'hauria perdut està plena de corriols, cingleres i torrents i, per això, s'han sumat a la recerca persones dels voltants que coneixen bé la muntanya.

"Ho hem de mirar tot, forat per forat"

La pluja no ha cessat en les darreres hores i això dificulta les tasques de recerca. El sotscap de guàrdia de Bombers Josep Mateu ha explicat que l'helicòpter no s'ha pogut enlairar i que la recerca s'està fent 100% a peu. "La pluja ens incomoda, però no ens dificulta la recerca, la faríem igual amb neu o amb el que fos", ha remarcat.

L'home era aficionat a buscar herbes remeieres i també múrgoles però els equips de recerca desconeixen què havia anat a buscar exactament aquest dilluns. Per això, els equips es divideixen per zones on es poden trobar aquestes espècies. "Mirem de cobrir torrents i cingleres, la muntanya està plena de llocs de molt mal passar i on una persona que s'accidenta s'hi pot quedar, ho hem de mirar tot, forat per forat", ha explicat.

El punt de trànsit del dispositiu s'ha establert al pavelló de Sant Esteve d'en Bas. Els equips que surten a peu ho fan des del lloc on s'ha trobat el cotxe de l'home, ben aparcat a una esplanada del Coll d'Uria, a cavall entre els termes municipals de la Vall d'en Bas i Sant Feliu de Pallerols.

A la recerca també s'hi ha sumat la unitat canina. Segons explica Mateu, la pluja i el fet que hi hagi moltes persones participant en el dispositiu fa difícil que puguin seguir un rastre. No obstant això, ha dit que cal provar-ho perquè els gossos no només segueixen un rastre sinó que són capaços de detectar l'olor de l'home en l'ambient.