Més de 1.200 persones van visitar el castell de Montsoriu per Setmana Santa

Per primera vegada s'han obert tots els dies

Més de 1.200 persones han visitat el castell de Montsoriu durant els dies de Setmana Santa, concretament del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua, segons han informat des del Patronat del Castell i el Consell Comarcal. La xifra total de visitants des de l’inici de les vacances escolars, el 18 de març, i fins al Dilluns de Pasqua, el 28 de març, han estat molt positives, ja que per primera vegada s’ha assolit la xifra de 1.420 visitants, entre les visites guiades i les lliures.


La consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Raquel Reyner, ha valorat molt positivament el nombre de visitants que hi ha hagut durant tota la Setmana Santa, des del 18 fins al 28, i especialment durant els quatre dies festius. Tal com ha recordat Reyner, aquesta era la primera vegada que el castell de Montsoriu s’obria cada dia i “s’han complert les previsions que teníem i s’han superat amb escreix”. Una vegada més, la feina que s’està fent conjuntament des del Patronat i des del Consell ha donat els seus fruits i això s’ha vist reflectit en el nombre de visitants que hi ha hagut durant els deu dies que el castell de Montsoriu ha estat obert al públic de forma continuada.

Aquesta era la primera vegada des de l’obertura al públic l’any 2011, que el castell obria durant cada dia per Setmana Santa. D’aquesta manera, les visites s’han pogut realitzar còmodament durant tota la setmana i no s’han concentrat únicament i exclusivament durant els 4 dies festius.


L’evolució de visitants d’aquests tres primers mesos de l’any ha estat molt bona i, una vegada més, ha superat les xifres de l’any passat. Pel que fa a la tipologia de visitant, la consellera de Cultura ha explicat que el públic que ha visitat Montsoriu és, majoritàriament, turisme familiar i de proximitat. Pel que fa als llocs de procedència, el públic majoritàriament és de la província de Barcelona i té un interès per la història i la cultura. En l’àmbit internacional, els francesos són els que més visiten el castell.

Ampliació d'horaris

El castell de Montsoriu ha celebrat els cinc anys d’obertura al públic amb la posada en marxa d’aquesta ampliació dels dies i horaris d’obertura al públic coincidint amb la Setmana Santa. D’aquesta manera, es pretén continuar el procés de creixement ,que ha estat constant en els cinc anys que han passat des que va obrir les portes als visitants, a principis de l’any 2011.

A partir del pròxim cap de setmana, el castell estarà obert al públic de dijous a diumenge. Enguany, el preu de l’entrada general és de 5 euros (1 euros més amb guia) i els dijous dels mesos d’abril i maig es converteix en el “dia del visitant”, es fa un descompte del 20% en totes les modalitats. El preu de l’entrada als jubilats i estudiants és de 3 euros, i hi ha entrada gratuïta per als menors de 13 anys. Així mateix, el castell de Montsoriu ofereix avantatges als posseïdors del carnet del Club Super 3 (entrada de franc) i als del club El Punt Avui i Club Vanguardia, que tenen dues entrades al preu d’una.


Durant els cinc anys d’obertura al públic, Montsoriu, el gran castell gòtic de Catalunya, s’ha anat consolidant com al monument de referència a la comarca de la Selva, amb prop de 40.000 visitants i, proporcionalment, segurament el que ha crescut més en nombre de visitants en els darrers anys.