El jutge envia a presó el detingut per matar el seu germà d'una ganivetada al coll a Figueres

Li imputen un homicidi amb abús de superioritat i agreujant de parentiu

El detingut per la mort del seu germà dissabte a la matinada davant el número 42 del carrer Pere III de Figueres ha passat a disposició judicial aquest dilluns. El suposat homicida ha confessat que va assestar una ganivetada al coll al seu germà, amb qui convivia a l'entresòl de l'edifici, però ha assegurat que no tenia intenció de matar-lo.

Segons la seva versió, havia agafat el ganivet (amb una fulla de 20 centímetres de llargada i 4 d'amplada) de la cuina prèviament, amb la intenció de defensar-se d'un tercer home d'origen marroquí amb qui, assegura, van tenir un enfrontament perquè li reclamava un deute. El detingut relata que no es va adonar que el seu germà s'havia enfilat fins a la finestra i li va enfonsar el ganivet al coll sense voler.

Com que ha reconegut el crim, després de declarar al Jutjat d'instrucció número 6 de Figueres, el jutge ha dictat l'ingrés a presó preventiva sense fiança. Li imputa un delicte d'homicidi amb dos agreujants; un d'abús de superioritat i un altre de parentiu.

Disputes habituals

Els veïns, testimonis del crim, han relatat que cap a l'hora de l'homicidi van començar a sentir crits al carrer. Els dos germans havien passat bona part de la nit en un bar de la zona i, segons fonts de la investigació, va començar una baralla quan ja estaven prop de casa (que podria ser entre els germans o amb aquest home que els reclamava diners).

Segons alguns veïns, la víctima va intentar tranquil·litzar el seu germà i el va fer entrar a casa per acabar amb l'escàndol. La víctima es va quedar al carrer. El detingut, però, no es va calmar i va sortir altra vegada per la finestra cridant i amenaçant.

Llavors, el seu germà es va abocar a la finestra per fer-lo callar però pocs segons després ja va caure desplomat a terra, d'on ja no es va tornar a aixecar. La víctima va morir dessagnada d'una sola ganivetada al coll.

Veïns de l'immoble van explicar després de la detenció que les discussions entre els dos germans eren diàries i hi havia queixes constants per l'enrenou que provocaven.