La propietària dels dos 'pitbull' que van atacar un home a Llagostera se'ls emporta del poble

L'Ajuntament la multarà si tornen a la finca i els comissarà per decret

La propietària dels dos 'pitbull' que van atacar un home a Llagostera (Gironès) s'ha endut els gossos del poble. L'Ajuntament ja l'havia advertida que, si no ho feia, li obriria un expedient sancionador i li interposaria una "sanció elevada", a més d'ordenar per decret que els animals fossin comissats. L'alcalde, Fermí Santamaria, assegura que van prendre la decisió després de veure que la finca on vivien els 'pitbull' no tenia les mesures de seguretat adequades i que, a més, els animals no estaven censats al poble. Durant aquests dies de Setmana Santa, la Policia Local vigilarà la parcel·la del carrer Aiguafina per assegurar-se que els 'pitbull' no hi tornen. En paral·lel, les dues denúncies administratives i la penal que el consistori ha interposat al jutjat segueixen el seu curs.

Després que els dos 'pitbull' tornessin a la finca tan sols 24 hores després de l'atac, la prioritat de l'Ajuntament era que els gossos marxessin del poble. "S'ha demostrat que eren perillosos", assegura l'alcalde, Fermí Santamaria. Per això, a més d'interposar les denúncies als jutjats, des del consistori van dir-li a la propietària que s'havia d'emportar els animals.

Si no ho feia, el consistori ja la va advertir que li obriria un expedient sancionador, que portaria aparellada una "sanció important", ha detallat l'alcalde. A més, Santamaria també ha dit que estava decidit a ordenar per decret que la policia comissés els gossos, entre d'altres perquè la parcel·la on estaven no complia les mesures de seguretat preceptives perquè hi visquessin animals de raça potencialment perillosa.

"Com que els gossos no estaven censats al poble, els vam dir que no teníem perquè admetre que els 'pitbull' s'estiguessin a la finca", ha dit Santamaria. De fet, els dos animals estan censats a Andorra, on també hi és empadronada la seva propietària (que va i ve d'un lloc a l'altre). "Vam deixar clar a la família que, si no se'ls enduien, faríem un decret per comissar els gossos i els sancionaríem", ha afegit l'alcalde.

La policia controlarà la parcel·la

Avui, els dos 'pitbull' ja no són a Llagostera. La seva mestressa se'ls ha endut de la finca. Fermí Santamaria ja avança, però, que la Policia Local controlarà la parcel·la on s'estaven (al número 15 del carrer Aiguafina) per assegurar-se que no tornen. "Vigilarem que no ens facin el salt i també demanarem als veïns que, si tornen a veure els dos 'pitbull', ens ho denunciïn", ha dit l'alcalde. En cas que els gossos tornin a aparèixer, Santamaria ja ha avançat que l'Ajuntament actuarà amb contundència.

En paral·lel a això, les denúncies que ha interposat el consistori al jutjat segueixen el seu curs. Dues d'elles són administratives (perquè els gossos no estaven censats i perquè els tenien a la parcel·la sense lligar ni dur morrió). L'altra és penal, per les lesions que els dos gossos li van fer al veí del poble durant l'atac. "Estem a l'espera d'allò que dictamini el jutge; dins aquest interval, ens podem trobar que ordeni que se sacrifiquin, però allò que tenim clar és que aquests dos gossos no tornaran a Llagostera", ha conclòs l'alcalde.

Ingressat a l'hospital

L'atac dels dos 'pitbull' va tenir lloc el divendres 11 de març al migdia. La víctima, un home que té parcel·la al costat d'allà on hi havia els gossos, va sortir per anar al poble. La propietària dels dos 'pitbull' li va demanar ajuda per obrir la porta, i quan l'home s'hi va apropar, els dos gossos (un mascle i una femella) el van atacar.

Els 'pitbull' van trencar part de la tanca, es van abraonar damunt la víctima, el van mossegar i li van fer ferides de gravetat al cap i al braç. L'home va haver d'ingressar a l'hospital Josep Trueta, on se'l va intervenir d'urgència. Els dos gossos, a més, també van mossegar la mà de la propietària, que va haver de ser atesa al CAP. Aquest no és el primer cop que els 'pitbull' atacaven una persona. Fa uns dos anys, van mossegar una dona, que va presentar denúncia a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).