Creen a la Cellera un itinerari segur perquè els nens vagin a peu a l'escola

El projecte va arrencar ara fa tres anys, durant els quals s'han fet xerrades i enquestes als pares i mares

La Cellera de Ter (Selva) va ser un dels primers municipis gironins on els Mossos d'Esquadra i la comunitat educativa van col·laborar per impulsar la mobilitat segura. Durant el curs 2004-2005, els agents i formadors dels mossos de l'Àrea Regional de Trànsit van fer diverses sessions al CEIP per conscienciar els escolars sobre la temàtica.

D'allà en va néixer la llavor del projecte 'A peu a l'escola', que va arrencar el 2012 i ha culminat aquest any amb la creació de l'itinerari segur. L'objectiu era implicar no només escoles, sinó també ajuntament i entitats de la Cellera de Ter amb l'impuls de la mobilitat sostenible i segura. I per portar la teoria a la pràctica, es va proposar condicionar un trajecte que permetés a la mainada anar a peu, ja fos sols o acompanyats, tant a la llar d'infants Sol Solet com al CEIP Juncadella (els dos centres que hi ha al poble).

Xerrades, sessions formatives i enquestes

Durant els tres darrers anys, els Mossos d'Esquadra han fet xerrades i activitats adreçades als pares i mares d'alumnes tant de la llar d'infants com de l'escola. Amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, es van fer sessions formatives d'Educació per a la Mobilitat Segura. A més, es van passar diverses enquestes als pares on se'ls demanava quin seria el millor itinerari perquè els seus fills anessin a peu a l'escola.

Ara, aquest trajecte ja és un fet. Després de dibuixar l'itinerari sobre plànol, l'Ajuntament de la Cellera de Ter l'ha condicionat fent-hi obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques (sobretot, pensant en la quitxalla). L'itinerari segur, que culmina el projecte 'A peu a l'escola', s'ha inaugurat aquest passat cap de setmana i permet anar a peu tant a la llar d'infants Sol Solet com al CEIP Juncadella.

El projecte l'ha liderat un agent dels Mossos d'Esquadra veí del poble, que és un dels formadors en Mobilitat Segura del cos policial. 'A peu a l'escola' ha comptat amb la implicació de l'Ajuntament de la Cellera de Ter, la llar d'infants, l'escola, les famílies dels alumnes i el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva Interior (CRP Selva).