Desconvocada la vaga dels treballadors del cremallera de Núria

La plantilla ha decidit no perjudicar el sector turístic aquests dies de Setmana Santa

Els treballadors de FGC-Vall de Núria han desconvocat la vaga prevista pels dies 25, 26 i 27 de març al tren cremallera després d'haver arribat a un acord "de mínims" amb l'empresa.

La decisió es va prendre ahir al vespre en assemblea on hi van participar 34 treballadors de la vuitantena que conformen la plantilla de FGC-Vall de Núria. Amb 27 vots a favor i 7 en contra, es va aprovar desconvocar la vaga per als dies 25, 26 i 27 de març.

L'empresa els ha ofert unes millores organitzatives que consideren insuficients però que han servit per "desencallar" la situació. Concretament, s'ha acordat un petit plus als treballadors que treballen a l'estació de Núria per compensar l'estona de trajecte al tren que fins ara no estava reconeguda i també s'han igualat les condicions d'un seguit de treballadors que no tenien les mateixes condicions en quant a disponibilitat horària i hores extra.

"Són petites coses però l'arrel del tema hi continua essent", assenyala el delegat de CCOO de FGC-Vall de Núria, Marc Cardona. I assegura que s'ha desconvocat per "responsabilitat", conscients que amb la vaga de Setmana Santa es "perjudicava" molt el sector turístic que amb les últimes nevades podrà millorar l'ocupació en el que ha estat una mala temporada d'hivern.

Els treballadors reclamen una revisió del conveni de Turisme i Muntanya per incloure millores que permetin acostar-se a les que ja tenen els treballadors amb conveni de xarxa principal que també treballen per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). A més a més, es queixen que amb les retallades del 2010 encara en van sortir més perjudicats.

Davant això, recorden que aquest és un acord per aquest 2016 i que el 2017 volen que es reprenguin les negociacions amb l'empresa per incloure millores.

Per la seva banda, FGC ha emès un comunicat on informa que l'estació de muntanya de Vall de Núria funcionarà amb plena normalitat aquests dies de Setmana Santa amb les "millors" condicions de neu de la temporada i gruixos d'entre 60 i 80 centímetres i tots els remuntadors en funcionament. També es diu que en les propers hores es presentarà oficialment la desconvocatòria de la vaga al Departament de Treball.