El castell de Montsoriu s'obrirà cada dia de Setmana Santa

Restarà obert de les 10 del matí a les 5 de la tarda

El castell de Montsoriu s’obrirà durant tots els dies de Setmana Santa per primera vegada, concretament durant tot el període de vacances escolars. Així, des del 18 fins al 28 de març, el castell es podrà visitar de les deu del matí a les cinc de la tarda. El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell han volgut donar resposta a les xifres de visitants d’aquests primers dos mesos i mig i per això han cregut oportú obrir cada dia. D’aquesta manera, les visites podran realitzar-se durant tota la setmana i no es concentraran únicament i exclusivament durant els quatre dies festius.

El castell de Montsoriu ha celebrat els cinc anys d’obertura al públic amb la posada en marxa d’aquesta ampliació dels dies i horaris d’obertura al públic a partir d’aquest cap de setmana, coincidint amb la Setmana Santa. D’aquesta manera, es pretén continuar en el seu procés de creixement que ha estat constant en els cinc anys que han passat des que va obrir les seves portes als visitants, a principis de l’any 2011.

Després de Setmana Santa, ja al mes d’abril, els dies que el castell estarà obert al públic també s’amplia un dia i, per tant, cada setmana el castell romandrà obert al públic de dijous a diumenge. Enguany, el preu de l’entrada general serà de 5 € (1 € més amb guia) i els dijous dels mesos d’abril i maig es convertirà en el “dia del visitant”, es farà un descompte del 20% en totes les modalitats. El preu de l’entrada als jubilats i estudiants és de 3 €, i hi ha entrada gratuïta per als menors de 13 anys. Així mateix, el castell de Montsoriu ofereix avantatges als posseïdors del carnet del Club Super 3 (entrada de franc) i als del club El Punt Avui i Club Vanguardia, que tenen dues entrades al preu d’una.

La consellera de Cultura de l’ens comarcal, Raquel Reyner, ha valorat molt positivament les xifres que s’han assolit aquests primers mesos de l’any, al igual que les de l’any 2015, i espera que, si bé el temps acompanya, el nombre de visitants al castell sigui superior al de l’any passat. Per això, tal com ha comentat la mateixa Reyner, s’ha iniciat una campanya de comunicació que pretén augmentar el nombre de visitants al castell. Reyner ha continuat: “Estem molt satisfets de la feina que s’està duent a terme conjuntament entre el Consell i el Patronat i especialment de la tasca dels tècnics, que és imprescindible per poder consolidar el castell com un referent del patrimoni arquitectònic català".

Cinc anys d’obertura al públic

Durant els cinc anys d’obertura al públic, Montsoriu, el gran castell gòtic de Catalunya, s’ha anat consolidant com al monument de referència a la comarca de la Selva, amb prop de 40.000 visitants i, proporcionalment, segurament el que ha crescut més en nombre de visitants en els darrers anys. Sens dubte, la xifra del 2015, que va doblar la xifra de l’any anterior, i durant el mes de gener s’ha duplicat el nombre de visitants de l’any 2015, amb la qual cosa les perspectives per a aquest any són molt positives i demostren que la visita a Montsoriu s’està consolidant com a una sortida indispensable en l’agenda de les sortides de cap de setmana.