20 joves més acaben la formació del programa de Joves per l'Ocupació a la Selva

Seguidament iniciaran les pràctiques en diverses empreses

Els nois i noies que participen en el programa Joves per l’Ocupació, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva i subvencionat pel Servei Català d’Ocupació, han finalitzat la formació d’operacions bàsiques de bar i restaurant. En aquesta formació, que s’ha realitzat a Lloret de Mar, hi han participat un total de 20 joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys i demandants d’ocupació.

En l’acte de cloenda de la formació, que es va realitzar a l’Hotel Samba de Lloret de Mar (que col•labora amb el Programa), hi varen participar els tècnics del departament de Promoció del Territori del Consell, els docents i els tècnics de joventut de l’Ajuntament de Lloret de Mar.
En els propers dies, aquests joves que s’han format en l’àmbit de l’hostaleria podran posar en pràctica els coneixements que han adquirit durant aquests gairebé tres mesos de formació teòrica. Així se’ls ha ensenyat a servir els clients, a conèixer quines són les tècniques d’imatge i protocol, nocions bàsiques d’idiomes, entre altres continguts.

Coincidint amb la Setmana Santa, els joves iniciaran les pràctiques a diferents empreses del sector de l’hostaleria i podran posar en pràctica els coneixements que han adquirit durant la primera fase del curs.

El programa Joves per l’ocupació té com a objectiu reduir l’atur juvenil i fomentar entre els joves d’entre 16 i 25 anys unes competències professionals focalitzades en la formació d’operacions bàsiques de bar i restaurant. En el marc d’aquest programa, els joves alternen una formació teòrica i una part pràctica fonamental en el seu procés d’aprenentatge per a aquest ofici.

El conseller d’Ocupació del Consell Comarcal de la Selva, Francesc Nadal, ha valorat molt positivament la tasca que s’està duent a terme des del Consell amb els diversos programes com Joves per l’ocupació i Fem ocupació, entre altres. Nadal ha destacat les xifres d’inserció laboral d’aquests programes, i és que, tal com ha recordat , a molts d’ells, un cop finalitzen el curs, ja se’ls ofereix una primera oferta laboral i es queden a treballar en aquest establiment.