La CUP vol una comissió per tractar la investigació d'Antifrau a l'Ajuntament de Girona

L'oficina està comprovant possibles irregularitats entre el 2011 i el 2015

La CUP de Girona ha demanat a l'equip de govern que convoqui una comissió informativa d¡Hhisenda al més aviat possible per poder tractar "de forma oberta i amb tots els grups municipals" la investigació oberta per l'Oficina Antifrau al consistori.

L'Ajuntament de Girona va rebre el requeriment de l'Oficina Antifrau a principis de febrer, on se'ls demanava que entreguessin tots els expedients de contractes de servei fets entre el període 2011-2015 (durant el govern de Carles Puigdemont). Es tracta de contractes de qualsevol servei extern que requereixi l'ajuntament però en cap cas de contractes d'obres.

Com que inicialment Antifrau els donava deu dies hàbils per fer l'enviament, el consistori va demanar una pròrroga d'un mes més que se'ls ha concedit. Segons ha confirmat el consistori, ja s'han enviat totes les certificacions dels contractes i es mostren tranquils. "No tenim res a amagar", va declarar dimarts la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas.

El motiu: possibles irregularitats en la contractació

Fonts de l'Oficina Antifrau han confirmat que el motiu de la investigació és determinar si han existit "irregularitats o disfuncions" en la contractació administrativa de l'ajuntament durant aquest període. També assenyalen que no és "res insòlit" demanar informació sobre un període tan ampli perquè necessiten informació per fer-se una imatge general de la situació i tenir "perspectiva". Així mateix, també asseguren que no és el primer requeriment que fan al consistori arran d'aquesta denúncia i que tots ells s'han atès "amb normalitat".

Un dels aspectes que investiga Antifrau és determinar si el consistori fraccionava els contractes per evitar que superessin els 18.000 euros i, així, no haver de convocar concurs públic i adjudicar-ho directament des de l'ajuntament.

La CUP vol més informació

La formació ha reclamat més informació al consistori i considera que aquest assumpte s'ha de tractar en una comissió informativa de l'àrea d'Hisenda. Consideren que el tema és important i que, a més, "ha generat repercussió mediàtica a les últimes hores". Per a la CUP, aquesta decisió s'hauria d'haver pres directament des d'alcaldia o des de la regidoria d'Hisenda "per millorar la transparència i donar totes les explicacions necessàries" als grups municipals.

D'altra banda, el partit creu que, en els moments actuals en què la gestió pública "està essent qüestionada de forma general", calen actuacions "més diligents per part dels equips de govern municipals". En aquest sentit, la portaveu, Laia Pèlach, ha afirmat que les informacions aparegudes aquests dies són un "motiu suficient" per plantejar preguntes a l'equip de govern i perquè aquest s'encarregui de buscar "canals de transparència i explicació pública més eficients". "Demanem a la nova alcaldessa, Marta Madrenas, que situï com un dels pilars del nou govern la transparència i el treball per un canvi de paradigma en la gestió pública", ha demanat Pèlach.