El jutjat ordena el desallotjament del bloc de Salt

La PAH Girona-Salt alerta que els ocupants oposaran resistència

Una ordre de desallotjament torna a pesar sobre el bloc Salt (Gironès). L'edifici es va convertir en l'emblema de la lluita contra els desnonaments en la primera ocupació però, per ordre judicial, els Mossos d'Esquadra ja el van desallotjar el desembre del 2013. El maig passat, una cinquantena de membres de la PAH Girona-Salt es van tornar a apoderar de l'edifici.

El Jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha dictat una nova ordre de desallotjament. Aquesta vegada, en una providència, donava als ocupants fins aquest dijous a les deu del matí per marxar voluntàriament. Sinó, els Mossos d'Esquadra tenen ordre d'executar el desallotjament.

La portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, ha assegurat que a l'edifici hi viuen 21 adults i 25 nens que no tenen enlloc més on anar. "Si els fan fora, es quedaran al carrer", ha criticat Afuera. Una de les habitants del bloc Salt es diu Bintou Sowe, té 20 anys i viu allà amb la seva filla de 10 mesos. "Nosaltres no volem ocupar, volem un lloguer social", ha reclamat.

Els activistes s'han organitzat per a la resistència passiva en cas que els Mossos d'Esquadra vagin a l'edifici a executar el desallotjament. "Voluntàriament no marxarem, així ho hem decidit", ha advertit Afuera.