Detinguts tres menors que van intentar vendre per Wallapop dues bicicletes i un patinet robats

Tots ells són de nacionalitat marroquina i veïns de Palamós

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 22 de febrer a Palafrugell (Baix Empordà) tres menors, de nacionalitat marroquina i veïns de Palafrugell com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.
 
Els fets es remunten a la nit del 20 al 21 de febrer a un domicili de Palafrugell, on després d’accedir al balcó per escalament, els autors es van endur dues bicicletes i un patinet. Els propietaris en adonar-se’n de l’acció van denunciar el robatori als mossos i els van alertar que almenys un dels objectes podria estar a la venda a una coneguda aplicació de mòbil de compra i venda de productes.
 
Els agents van començar a fer un seguiment dels objectes i van esbrinar que eren dos menors els que venien la totalitat de la mercaderia sostreta. Per això van quedar amb ells fent-se passar per potencials compradors d’una de les bicicletes.
 
Els mossos van observar els menors que arribaven al punt convingut i van veure que es dirigien cap a una antiga casa en ruïnes. Allí van veure que guardaven les dues bicicletes i el patinet sostrets. En aquest moment els policies van identificar els dos nois i els van detenir, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.
 
Després d’estudiar les diferents proves els investigadors van identificar un tercer menor que hauria participat en els fets i el van detenir a casa seva, a Palafrugell mateix.
 
Els objectes van ser recuperats i lliurats als seus legítims propietaris.
 
Els mossos recomanen que quan es compra una bicicleta de segona mà, demanar al venedor un contracte o una factura de compra. També és molt recomanable identificar la vostra bicicleta anotant el número de bastidor que es troba situat al quadre de la bicicleta, normalment sota la caixa del pedaler i anotar-lo en llocs com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.
 
També es pot gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta.
 
Els menors detinguts, van ser lliurats als seus tutors legals i declararan davant de la fiscalia de menors quan siguin requerits.