Ballesta deixa l'alcaldia de Girona

La decisió es podria anunciar en les properes hores

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, estaria meditant abandonar el càrrec les properes hores després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i acordar deixar el relleu en mans de la segona Tinent d'alcalde, Marta Madrenas, segons ha avançat El Nacional.

L’acord permetria que Demòcrates de Catalunya assumeixin una vicealcaldia i la regidoria d’Urbanisme i Activitats, actualment en mans de Madrenas.

L'abandó de Ballesta permetria l'entrada en el govern del Partit Socialista de Catalunya (PSC) amb Sílvia Paneque al capdavant, mentre que ERC n'hauria renunciat a formar-ne part.

Polèmica

Ballesta ha estat envoltat per la polèmica des de la seva presa de possessió. El fet que ocupés el lloc 19è en la llista electoral de CiU i resultés escollit per a substituir Puigdemont va aixecar ampolles entre les files del partit i també per part de la ciutadania. Seguidament, el batlle va oblidar-se de jurar el càrrec realitzant un error de forma i fou necessari repetir l'acte d'investidura.

La següent polèmica va arribar quan el 26 de gener la ciutat va aprovar deixar de donar suport a la Fundació Princesa de Girona fins que no realitzes un canvi de nom però, Ballesta, va anunciar que no faria cas a la moció aprovada en el Ple i seguiria mantenint el seu suport a l'entitat.

Ballesta també va situar-se en l'ull de l'huracà quan va decidir incrementar el seu salari fins als 75.000 euros, acció que va comptar amb el rebuig frontal de tota la oposició que hi va votar en contra. Finalment va acordar amb PP i C's una rebaixa de salari fins als 72.000 euros per tal de tirar endavant amb el nou cartipàs municipal però, en el darrer moment, C's es va fer enrere i li van negar el suport necessari.

Les darreres declaracions de l'alcalde de Girona van arribar el passat 26 de febrer, quan va dir que no pensava dimitir.