Adjudicades les obres del CEIP Montserrat Vayreda de Roses que porta més de deu anys en barracons

Els treballs costen 3,39 MEUR i s'espera haver-los enllestit l'any vinent

El reivindicat edifici del CEIP Montserrat Vayreda ha superat un nou tràmit. La Generalitat ha adjudicat les obres del nou centre, que porta més d'una dècada en barracons, per 3.399.805,37 euros (sense IVA). Qui s'encarregarà d'aixecar el nou edifici serà la UTE formada per les empreses Vías i Construcciones i VOPI-4. El termini d'execució dels treballs és de catorze mesos, amb la qual cosa, si no hi ha entrebancs, el nou CEIP serà una realitat ja al 2017.

Les demandes per tenir edifici s'havien traduït en diferents protestes per part dels pares, que criticaven que la situació en barracons –inicialment, provisional- s'estava convertint en crònica. Fins i tot, els pares i els alumnes van arribar a anar a classe amb totxanes en un inici de curs, per pressionar la Generalitat a tirar endavant el projecte.

L'obra del CEIP Montserrat Vayreda, però, ha hagut de superar un darrer escull d'última hora. I és que, just quan el Govern estava a punt d'adjudicar els treballs, la Guàrdia Civil va confiscar l'expedient en el marc de la investigació contra el 3%, que tutelava un jutjat del Vendrell. Això va obligar l'alcaldessa, Montse Mindan, a intervenir i a reclamar l'expedient. Després que la Guàrdia Civil li assegurés que no s'havia incoat dins el procediment, Mindan va demanar a la Generalitat que el recuperés per poder tirar endavant l'adjudicació.

Edifici de 3.300 metres quadrats

Des del 2005, els alumnes del CEIP Montserrat Vayreda s'estan en barracons. Això suposa que molts d'ells hagin cursat tota l'etapa escolar d'infantil i primària en mòduls prefabricats. Ara, un cop s'enllesteixi l'obra, l'escola s'ubicarà en un edifici de 3.300 metres quadrats. Tindrà dues plantes. A la baixa, hi haurà les aules, els despatxos i sales del professorat, el menjador i la cuina. A la primera, el gimnàs i els vestidors.

A l'exterior, en una àrea de 7.296 metres quadrats, el CEIP comptarà amb diversos espais com pistes poliesportives, porxos, patis, espais de jocs infantils i també una zona destinada a horta. L'obra del nou CEIP Montserrat Vayreda va sortir a licitació per un total de 5,27 MEUR.