ERC proposa que el nou sou de l'alcalde de Girona s'ajusti a la mitjana

Aquest seria de 68.000 euros en comptes dels 75.000 que volia Ballesta

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Girona ha tramès a tots els grups municipals un document de dues pàgines i cinc punts on detalla la seva proposta de cartipàs. En roda de premsa, la portaveu del grup ha lamentat que l’equip de govern “no hagi estat capaç de negociar la modificació del cartipàs amb cap grup”, i que això hagi provocat “que es desconvoqués el Ple”. És per aquest motiu que han tramès una proposta a tots els grups, amb l’objectiu “d’assolir entre tots i totes la millor forma d’organització municipal possible”.

Alcaldia i govern

En el document, ERC assegura que Girona necessita un Alcalde amb dedicació exclusiva “que posi Girona per davant de qualsevol altre interès polític, partidista o personal”. Sobre la polèmica del sou, la coalició ha apuntat la necessitat d’arribar un acord “estable en el temps i aliè als canvis de govern i a les seves necessitats puntuals”. Com a punt de partida han proposat la mitjana del sou dels Alcaldes de ciutats d’una mida similar a la de Girona (aprox. 68.000 euros), que evolucioni amb el salari dels treballadors.

Pel que fa a l’estructura del govern, el grup ha celebrat que “cultura i turisme tinguin regidors/es dedicats plenament a aquestes matèries”. Sobre les tinències d’Alcaldia, s’han mostrat satisfets que les competències en acció social siguin assignades a la primera tinència d’Alcaldia, però han manifestat que la figura de la vicealcaldia “és estètica i no respon a una necessitat real de ciutat”.

Reducció dels càrrecs de confiança

Maria Mercè Roca ha apuntat que “les funcions de direcció han de ser assumides pel personal funcionari”, i que el personal de confiança “tant sols a de dur a terme tasques d’assessorament”. En la mateixa línia anava l’informe del Secretari Municipal on recomanava que es motivés l’existència d’alguna de les places de confiança creades pel govern. La proposta concreta d’ERC-MES és reduir els càrrecs de confiança a la meitat, disposant d’”un màxim de quatre”, ha apuntat Roca.

Regidories de barri

Maria Mercè Roca ha explicat que “tots els regidors i regidores, de govern o d’oposició, van ser votats per la ciutadania”, i per aquesta raó els republicans proposen que “la representació dels veïns ha de ser assumida per tots els regidors de Ple”, repartint de forma proporcional les regidories de barri.
 
Sobre barris també han proposat que es creï un “Consell de Barri” per als antics municipis annexionats a Girona, amb un president i uns consellers escollits democràticament. “Tindrien capacitat de decisió i un pressupost específic”, ha explicat Roca.
 
Per últim, en el document enviat Esquerra també proposa que es retornin al Ple aquelles competències que li són pròpies i que han estat delegades a la Junta de Govern Local. “Cal que el Ple municipal exerceixi plenament totes les seves competències de representació ciutadana i de debat polític i democràtic”, ha conclòs Roca.