Ferran Adrià continua buscant la manera per fer la segona ampliació d'El Bulli

L'alcaldessa de Roses diu que el moviment de terres és legalitzable

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha confirmat aquest divendres que Ferran Adrià no ha tancat la porta a la segona fase d'ampliació d'El Bulli a Cala Montjoi a Roses (Alt Empordà) i que seguiran buscant la manera perquè aquestes obres, que contemplen ampliar un 300% el volum actual, puguin fer-se. Actualment, la normativa del Parc Natural del Cap de Creus només permet una ampliació del 20% que és el que s'està fent en la primera fase de les obres que ja estan en marxa.

Mindan ha explicat que el xef li ho ha expressat en una conversa que han mantingut aquest divendres. "M'ha dit que tot continuava com havíem parlat fa mesos enrere; es fa l'ampliació del 20% que la llei permet i es continua avaluant i estudiant la possibilitat de que l'ampliació (la segona) es pugi fer a Cala Montjoi".

També li ha manifestat que mai havia dit públicament que no pensava fer la segona fase. Fa uns dies va transcendir a través de l'equip del xef que Adrià havia decidit no fer la segona part d'ampliació cansat de les crítiques rebudes des dels moviments ecologistes per ser una zona protegida.

Un moviment de terres en tràmits de legalitzar-se

Referent a la denúncia que ahir va fer IAEDEN-Salvem l'Empordà sobre possibles irregularitats per un moviment de terra "desmesurat i il·legal", l'alcaldessa ha confirmat que no estava previst al projecte inicial que va obtenir la llicència però que ja està en tràmits de legalització. Segons Mindan, com passa en altres obres, s'ha cregut necessari complementar el projecte inicial per fer accessible l'entrada de l'antiga casa dels propietaris d'El Bulli, Casa Marqueta, perquè persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir quan en un futur sigui visitable. D'aquí la necessitat del moviment de terres que han denunciat els ecologistes. "El problema seria que no es pogués legalitzar però l'Ajuntament ja en tenia coneixement i ja s'està tramitant", ha dit Mindan, que ha recordat que també s'haurà de comunicar a Costes i al Parc.

L'alcaldessa ha descartat que es faci ara una inspecció com reclamen els ecologistes perquè els tècnics ja estan fent un seguiment de les obres. Sí que ha confirmat que els propietaris de la finca hauran de restituir uns pins que es van talar juntament amb uns eucaliptus. Aquests últims són una espècie invasora i no s'hauran de replantar.