Els metges de l'hospital de Palamós faran vaga parcial al març

Reclamen un seguit de millores laborals

Els metges de l'hospital de Palamós aniran a la vaga. Aquest divendres al matí, el sindicat Metges de Catalunya han fet una consulta dirigida als 170 facultatius per decidir si volien fer una jornada de protesta al llarg del mes de març. Dels 75 metges que ha votat, 52 han donat suport a fer un matí de vaga per reclamar a la direcció que mogui fitxa i desencalli millores laborals que els professionals reclamen.

El delegat sindical de Metges de Catalunya a l'hospital, Josep Antoni Duran, ha explicat que sobre la taula hi ha set punts a negociar per alleugerir sobrecarrega de feina als metges i millorar l'atenció als pacients. Entre les necessitats més urgents hi ha, segons Duran, avaluar la situació de cada servei i acordar mesures sobre calendari per reduir l'acumulació de feina.

També reclamen millores relacionades amb posar un límit d'edat a les guàrdies localitzables, la comptabilització de les hores extraordinàries en casos de guàrdia i un reforç de plantilla en alguns serveis com reumatologia o digestologia. "Hi ha serveis carregadíssims on si demanes visita no et donen hora fins al cap d'un any", ha afirmat Duran.

Metges de Catalunya exposa que s'han reunit en diverses ocasions amb la direcció i amb la Fundació Hospital de Palamós però que les paraules i promeses no es converteixen en fets. Per això, ressalta Duran, han convocat quatre hores de vaga, amb data encara per determinar, perquè moguin fitxa i adoptin algun acord concret.

L'hospital de Palamós ha fet públic un comunicat on asseguren que "l'estructura dels serveis mèdics està adequada a les necessitats actuals" tot i que reconeixen que en algunes especialitats tenen places vacants que "s'està treballant per cobrir".

En relació a la reivindicació d'exonerar metges de més de 50 anys de fer guàrdies localitzables, l'hospital diu que el conveni no ho recull i que, en tot cas, és un punt que en aquests moments està pendent d'una resolució judicial.

"La direcció vol remarcar que sempre ha mostrat un tarannà negociador, dins d'un marc de seny i prudència, treballant per garantir els paràmetres de viabilitat i sostenibilitat de la institució que representa i defensant un model assistencial de qualitat en el territori", conclou el comunicat de l'hospital.