Un intern radicalitzat a l'islamisme agredeix tres funcionaris de la presó de Perpinyà

Va llançar-los un bol d'aigua calenta, els va donar cops de puny i puntades de peu

L'agressió al centre penitenciari de Perpinyà va tenir lloc aquest dissabte passat a l'hora d'esmorzar. Segons han fet públic els sindicats, un dels presos (que té la cel·la al mòdul disciplinari) va llançar un bol d'aigua calenta damunt tres funcionaris i, automàticament, "es va llançar damunt seu per agredir-los amb repetits cops de puny i puntades de peu".

Els funcionaris van poder reduir l'intern i tancar-lo dins la seva cel·la, però tots ells van patir ferides. Un dels agents tenia dolor al colze i els altres dos han necessitat agafar-se baixa. El primer, estarà dos dies sense treballar per un cop al maluc. I l'altre, necessitarà quedar-se a casa deu dies perquè va quedar ferit a l'espatlla. Segons indiquen els sindicats, tots tres funcionaris denunciaran els fets davant la justícia.

El sindicat francès UFAP-Unsa, en un comunicat, ha reclamat al govern francès que traslladi a una presó especialitzada tots aquells interns relacionats amb l'islamisme radical o el jihadisme. Segons subratlla l'escrit, l'intern que va protagonitzar l'agressió del dissabte "és conegut pel seu radicalisme" i hauria d'ingressar a la presó d'Osny, al nord-oest de París, on hi ha un programa específic de tractament per als presos sospitosos de pertànyer a moviments relacionats amb el jihadisme.