Llagostera estudia tancar l’accés de vehicles a la zona de 'Les quatre parets'

D'aquesta manera vol evitar se celebren més 'raves' il·legals

L’Ajuntament de Llagostera (Gironès) estudia tancar l’accés amb vehicles motoritzats a la zona de ‘Les quatre parets’, a Can Cabanyes de Montagut, per evitar noves raves il·legals. Hi podrien passar els equips d’emergències dels Bombers o dels Mossos d’Esquadra com també els ciutadans que acostumen a passejar a peu per aquest indret. Aquesta idea va sorgir la setmana passada durant la reunió que va mantenir el consistori amb representants dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Agents Rurals després dels últims incidents que van succeir a finals del mes de gener.

Ara, aquesta setmana, s’han de trobar amb el propietari dels terrenys, situats entre Llagostera i Tossa de Mar, per presentar-li la proposta. “El tema és que hi ha perill que es puguin produir incendis o que els joves que participen en aquestes festes causin algun accident”, ha detallat l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria. A finals del mes passat, la Policia Local de Llagostera va aixecar dotze actes per tinença de substàncies estupefaents durant un sol cap de setmana a joves que assistien a una rave il·legal en aquest espai, un vell casalot en ruïnes. Alguns dels denunciats eren menors d’edat i aquell mateix cap de setmana cinc persones que participaven a la festa van patir un accident viari en el qual van donar tres voltes de campana a la carretera GIV-6744. El conductor va marcar positiu a la prova d’alcoholèmia i un dels ocupants portava haixix a sobre.

Aquests fets van preocupar a l’Ajuntament de Llagostera qui, des de fa temps, veu com els joves organitzen festes sense permís en aquest indret. Unes festes que, tal com assenyala l’alcalde són un perill perquè no estan organitzades, no es controla l’accés i, a part, es fan en una zona boscosa i sense precaucions amb el risc d’incendi que això comporta. “I més amb l’hivern calorós que estem tenint i la manca de pluges”, ha insistit l’alcalde. Per tot això, a principis de la setmana passada el consistori va reunir-se amb membres del cos dels Bombers, dels Mossos i dels Agents Rurals per analitzar possibles solucions de forma consensuada. “La idea que va sorgir és limitar l’accés de vehicles a la zona pel camí que porta al vell casalot”, ha detallat Santamaria.

La voluntat de l’ajuntament és trobar una fórmula perquè els vehicles d’emergències, de la Policia Local o dels Mossos puguin passar per aquest indret sense problemes però evitar que d’altres, no autoritzats, s’introdueixin en aquest espai. “Podran continuar passant tots els veïns que passegen habitualment a peu per aquesta zona”, ha assenyalat l’alcalde. A part, a Can Cabanyes de Montagut també s’hi pot accedir per altres camins tot i que són més complicats i, en alguns casos, cal anar amb un tot terreny. “El que volem es dissuadir els joves d’anar allà”, ha explicat.

No obstant aquests primers passos, la última paraula la té el propietari dels terrenys. D’entrada, Santamaria ha explicat que aquesta setmana tenen previst reunir-se amb el titular per proposar-li la idea. Paral·lelament, la Policia Local de Llagostera i els Mossos d’Esquadra han incrementat la vigilància a la zona per dissuadir els possibles joves que vulguin tornar a fer una festa il·legal en aquest indret.