Dues detingudes a Platja d'Aro que robaven mitjançant el mètode de la falsa abraçada

Entre les dues ja acumulen 73 antecedents policials

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà) ha enxampat dues dones joves que robaven a vianants utilitzant el mètode ‘Teletubbies’ - o també anomenat com el de la falsa abraçada- on els lladres acostumen a abraçar a persones d’edat avançada i aprofiten aquell moment per robar-los diners i objectes de valor com rellotges o collarets. Els fets van succeir el passat diumenge 31 de gener quan els agents van rebre l’avís d’un ciutadà que es trobava a l’avinguda S’Agaró de Platja d’Aro al qual les detingudes van intentar abraçar. Es dóna el cas que l’home havia estat víctima d’aquest mateix tipus de robatori uns dies abans al municipi d'Esplugues de Llobregat. La víctima, fins i tot, va poder reconèixer una de les joves com una de les autores del robatori.

L’home les va seguir i va apuntar la matrícula del seu cotxe. Els agents van aconseguir interceptar-les gràcies al sistema de càmeres de videovigilància del municipi. El mètode de la falsa abraçada o ‘teletubbies’ és un sistema que utilitzen els lladres per emportar-se diners o objectes de valor. Els delinqüents busquen persones d’edat avançada i fent veure que els coneixen els abracen al bell mig del carrer. És en aquell moment quan aprofiten per sostreure diners, rellotges, collarets o qualsevol objecte de valor que portin a sobre. Posteriorment, intenten justificar la seva acció aparentment amistosa i es disculpen assegurant que havien confós la persona per una altra.

En aquest cas els fets es remunten al passat diumenge 31 de gener quan els agents de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro van rebre l’avís d’un ciutadà que es trobava a l’avinguda S’Agaró de Platja d’Aro. L’home va explicar que dues joves havien intentat robar-lo mitjançant aquest sistema. Es dona la casualitat que l'home havia patit un robatori amb aquest mateix sistema feina només uns dies a Esplugues de Llobregat, a Barcelona, on li van sostreure un rellotge. A més, la víctima va poder reconèixer una de les joves com l’autora del robatori que havia patit.

Un cop va aconseguir desfer-se de les noies, l'home les va seguir fins que va veure com pujaven a un vehicle – un Opel Astra de color negre- i va apuntar la matrícula del cotxe. Mitjançant el sistema de càmeres de videovigilància del municipi que consta de 23 aparells, els policies van introduir el número de la matricula dins del programa i van poder localitzar, seguir i interceptar el vehicle. Els agents van identificar els quatre ocupants – dos homes i dues dones- tots ells amb múltiples antecedents per delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris amb violència i intimidació.

A més, les dues dones tenien ordres de recerca i captura, i, per això, van detenir-les. Entres les dues acumulaven 73 antecedents policials. Els agents també van escorcollar el vehicle i les quatre persones però només van trobar una gran quantitat de diners en efectiu. Les investigacions policials apunten a que les dones i els seus acompanyants formen part d’una organització criminal que actua arreu de Catalunya, especialment a Barcelona i a diverses ciutats turístiques.