Un veí de Castellfollit de la Roca busca padrins per finançar un catamarà

Li falten 2.400 euros per arribar als 10.000 necessaris

En Pepe Soto està construint el seu catamarà tot sol al pati de casa seva a Castellfollit de la Roca (Garrotxa). Està convençut que un dia podrà treure'l a navegar. El seu somni és portar-lo fins a San Blas (Panamà) i aconseguir creuar l'Atlàntic. Fa uns mesos que els metges li van diagnosticar una recaiguda d'un càncer i ha decidit centrar-se en el projecte del vaixell, conscient que la seva també és una lluita contra el temps.

La seva història es va donar a conèixer després que el programa 'El Foraster' de TV3 se'n fes ressò. I de moment ja ha aconseguit 489 padrins que han volgut fer aportacions d'entre 5 i 250 euros a través de la plataforma de micromecenatge Tot Suma. Aquest divendres s'havien recaptat 7.660 euros dels 10.000 que s'han fixat com a objectiu. Els primers 1.500 euros serviran per comprar les veles i els dos motors, un material indispensable per continuar endavant amb la construcció. La següent fita serà poder comprar l'equip electrònic de navegació.

Al web també s'hi poden llegir missatges dels padrins que animen en Pepe a fer realitat aquest somni i a seguir endavant. "Tots hauríem de tenir somnis tant forts com tu; ho aconseguiràs", escriu un d'ells. Persones de Bellver de Cerdanya, Barcelona, Terrassa, Tona i d'altres indrets han decidit aportar el seu granet de sorra a aquesta causa.

El termini per aconseguir els diners a través del micromecenatge finalitza d'aquí a 42 dies.