Ribas nega tensions dins l'equip de govern de Girona

El portaveu de CiU diu que "estan més units que mai"

Convergència i Demòcrates van tancar dimarts a la nit l'acord que permet a Albert Ballesta –que actualment no és regidor i anava de 19 a la llista- ser el nou alcalde de Girona. El ple per investir-lo serà divendres i tota la documentació necessària ja s'està tramitant.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha reconegut que l'acord ha estat difícil i ha recordat que sota el paraigües de les sigles de CiU també van concórrer altres formacions com Avancem, Reagrupament i independents i que, per tant, calia fer un debat i una anàlisi "en profunditat i amb temps".

L'operació per situar Ballesta a l'alcaldia ha estat complexa des del punt de vista polític. Ha calgut que renunciïn a ser alcalde els nou regidors de l'equip de govern (quatre de CDC, tres de Demòcrates i un independent) i també han presentat renúncia a entrar com a regidors els integrants que precedeixen Ballesta a la candidatura, és a dir, del número 11 fins al 18. Entre aquests, hi havia tres persones de Demòcrates. De fet, si s'hagués seguit l'ordre lògic de la llista, el següent en entrar de regidor hauria estat Vicenç Estanyol, número 11 i membre de Demòcrates, que quedarà fora.

Ribas ha explicat que han viscut el procés amb "expectació" però ha negat que s'hagin generat tensions internes pel fet de situar d'alcalde una persona que, actualment, no és regidor. "Mai hem estat tan units a l'equip de govern", ha assegurat Ribas que, com a portaveu, ha mantingut contacte amb tots els regidors. En aquest sentit, ha volgut defensar que els regidors han continuat fent la seva feina durant aquests dies –"la ciutat no s'ha aturat", ha remarcat-, i ha dit que es posaran a la disposició del nou alcalde, Albert Ballesta.

Resposta a les crítiques de l'oposició

L'oposició ja ha criticat l'elecció de Ballesta. ERC, per exemple, ho qualifica de "frau democràtic" i anuncia que no facilitarà la seva investidura. El regidor de la CUP Lluc Salellas parlava "d'escàndol" al seu compte de Twitter.

Ribas ha instat l'oposició a escoltar els motius dels partits per decantar-se per Ballesta. Aquesta tarda està prevista una compareixença on es donaran els detalls de l'acord. No obstant això, ha carregat contra l'oposició perquè considera que estan fent declaracions sense conèixer en profunditat la qüestió. "L'oposició ja ens té acostumat a aquesta manera de fer, o presenta mocions per governar des del ple o fa valoracions sense conèixer els motius", ha manifestat.

Ballesta necessitaria una majoria absoluta per ser proclamat alcalde en primera votació. La llei preveu que, si no s'aconsegueix, queda nomenat automàticament el cap de llista del grup més votat. Com que CiU va guanyar les eleccions i les 17 persones que precedeixen Ballesta han renunciat, aquest quedarà proclamat automàticament .