Enxampat per robar una bicicleta valorada en uns 450 euros a Salt

Els mossos també han detingut un altre lladre de bicicletes a Girona

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres de bicicletes a Girona en dos dies, el 17 i 18 de gener. Es tracta de dos nois de 21 i 18 anys, veïns de Salt i Girona, com a presumptes autors d'un delicte de furt cadascun.

Els Mossos d'Esquadra van enxampar el primer lladre el 17 de gener passat a la matinada. Una patrulla que feia tasques de seguretat ciutadana a Salt (Gironès) va veure un noi que circulava amb bicicleta a gran velocitat.

Els agents van identificar la bicicleta, que hauria estat sostreta el 18 de desembre del 2015 a Girona, i que estava valorada en 445 euros. És per això que van aturar-lo i van comprovar que el número de bastidor era el mateix que la que constava com a sostreta.

L'home, que tenia antecedents, no va poder mostrar cap factura ni comprovant que acredités ser de la seva propietat i els agents el van detenir. Es tracta d'un noi de 21 anys, nacionalitat marroquina i veí de Salt. Va passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

Enxampat un altre lladre 'in fraganti'

L'endemà mateix, el 18 de gener, una patrulla de mossos de paisà va veure un home que anava a peu per la carretera de Santa Eugènia i que vigilava constantment el seu voltant. Davant aquesta actitud sospitosa, els agents van decidir seguir-lo a peu. El noi es va dirigir al pàrquing de bicicletes de l'antiga estació de tren de Girona situada entre el parc Central i la carretera de Santa Eugènia. Seguidament, van observar com manipulava una bicicleta estacionada i lligada amb cadenat.

Els agents van veure que l'home s'amagava quan sentia que passaven vehicles o alguna persona pel carrer i després continuava manipulant la bicicleta, exercint pressió sobre el cadenat per aconseguir trencar-lo. Després, va llançar el cadenat a una paperera juntament amb el seient d'una altra bicicleta. Immediatament els agents el van identificar i detenir per un delicte de furt. El detingut, un noi de 18 anys, nacionalitat marroquina i veí de Girona, no tenia antecedents ç. El 18 de gener va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va ordenar seva llibertat amb càrrecs.