La CUP dóna l'esquena a entrar a formar part del govern de Blanes

Reclament que s'expliqui públicament el projecte de poble previst per aquesta legislatura

La CUP de Blanes ha respost a l’oferiment que l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, format pel PSC i CiU, va fer arribar a tots els grups de la oposició la setmana passada per convidar-los a entrar a formar part del govern municipal. La formació independentista ha fet arribar avui la resposta als dos partits que governen l’Ajuntament i ha fet públic un comunicat on s’exposen els motius pels quals la CUP no considera oportú entrar a l’equip de govern.

La candidatura de l’esquerra independentista, representada actualment al consistori blanenc amb un regidor i una regidora, ha posat de manifest que “no podem ni volem formalitzar cap acord global, ni molt menys signar un xec en blanc, amb un equip de govern que encara no ha definit, després de més de 200 dies de pacte PSC-CiU, quin és el seu pla d’acció municipal,  tot haver-ho demanat en reiterades ocasions”.

En el comunicat publicat avui la CUP també ha posat de manifest que es va presentar a les eleccions municipals “per impulsar noves formes de fer política que integrin la participació i implicació directa de la ciutadania i de les entitats en la política municipal”, tot remarcant que “en aquest sentit, hem xocat constantment amb l’equip de govern en aspectes com la participació ciutadana als plens municipals, on s’ha posat de manifest una interpretació restrictiva del ROM que ha conduit a coartar la participació directa de les entitats en els plens municipals provocant que aquesta només sigui possible sota el control absolut dels grups municipals”.

Tot i la negativa a formar part del govern municipal la CUP remarca que “tal com ja vam manifestar just després de les eleccions municipals del passat 24 de maig, estem disposats a treballar per impulsar polítiques i propostes reals d'aprofundiment democràtic i transformació social”. En aquest sentit la candidatura de l’esquerra independentista ressalta la importància de treballar conjuntament aspectes relatius a la participació ciutadana, la tarificació social i altres que permetin avançar cap a l’impuls de polítiques globals al servei del conjunt de la ciutadania, tot citant com a exemple la proposta per posar en marxa el pressupost participatiu, recentment avalada pel consistori a petició de la pròpia CUP. Segons la CUP “no entraren a l’equip de govern i seguirem treballant fent oposició critica, però constructiva, per avançar en positiu”.