Demòcrates manté el pols amb CDC i vol Isabel Muradàs a l'alcaldia de Girona

El partit es nega a deixar fora Vicenç Estanyol

Les negociacions per decidir qui és el nou alcalde o alcaldessa de Girona continuen enrocades. El termini per convocar un ple extraordinari (que s'ha de convocar amb un mínim de 24 hores) acaba aquest divendres. Fins al moment, CDC i Demòcrates no s'han posat d'acord sobre qui ha de ser la persona que substitueixi Carles Puigdemont, que fa una setmana va renunciar a l'alcaldia després de ser escollit president de la Generalitat.

El partit de Carles Puigdemont ha demanat a tots els membres de la llista del número 11 al 25 que renunciïn a ser regidors. Aquesta maniobra permetria, doncs, situar a l'alcaldia qualsevol persona de la candidatura, tot i que ara no sigui regidor. El partit vol que el nou alcalde de Girona sigui Albert Ballesta, actual delegat d'Interior a Girona, que ocupa el número 19 a la llista. En una reunió dimecres passat a la seu de Convergència, els membres de CDC ja van signar la renúncia, però no ho van fer els de Demòcrates.

Demòcrates no vol Ballesta

El fet que CDC aposti per Ballesta no només deixaria Demòcrates sense l'alcaldia que ara ocupa en funcions Isabel Muradàs. Aquesta decisió també perjudicaria el partit perquè Vicenç Estanyol, que ocupa el número 11 i és el proper a la llista per entrar al govern municipal, quedaria fora. Fonts de Demòcrates han assegurat que no pensen cedir i que Estanyol ha de convertir-se en nou regidor després de la sortida de Puigdemont.

A més, lamenten que les negociacions s'estan duent a terme sense transparència. En cap de les trobades -a les que ha assistit el mateix president de la Generalitat- s'ha posat sobre la taula el nom del candidat de Convergència. Tampoc s'ha aclarit a Demòcrates com quedarà redissenyat el cartipàs, ja que Puigdemont també s'ocupava de Turisme i Cultura. Un altre aspecte que volen conèixer és si, finalment, ERC s'acabarà incorporant al govern per arribar a la majoria absoluta i, en cas que hi hagi acord, quines responsabilitats tindrà.

No arribar a un acord beneficia Demòcrates

Aquest escenari beneficia Demòcrates. En el ple extraordinari que s'ha de celebrar com a molt divendres, l'alcalde s'ha d'escollir per majoria absoluta en primera volta. A Girona, CiU governa en minoria i, per tant, haurà de comptar amb el suport d'altres formacions. En cas que no sigui així, la llei preveu que queda escollit de manera automàticament el candidat de la llista més votada. Per tant, després de la sortida de Puigdemont, l'alcaldia aniria a parar de manera directa a Isabel Muradàs, número 2 de la candidatura de CiU el passat mes de maig.

Muradàs manté que vol ser alcaldessa

De moment no hi ha cap reunió prevista entre les dues formacions però els contactes telefònics entre els responsables dels dos partits han estat constants. L'alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, ha dit que espera que tot plegat se solucioni aviat perquè tenen ganes que "tot torni a la normalitat". Segons apunta, no creu que aquestes tensions internes per designar el nou alcalde o alcaldessa passin factura al grup. "Tots tenim ganes de tornar a la normalitat, cal ressituar les coses i fer una pinya per tirar endavant el Pla de govern, tenim molta feina per endavant i això no repercutirà", ha assegurat.

No obstant això, Muradàs continua ferma defensant que vol ser alcaldessa de Girona. "Continuo mantenint que sóc una opció i crec que és legítim que a tots els partits polítics que formem aquesta àmplia coalició se'ns tingui en consideració i tinguem veu i vot per decidir quin és el candidat idoni per substituir Carles Puigdemont", ha defensat.