Avís per acumulació de més de cinc centímetres de neu a cotes de 600 metres

Demà les ventades poden arribar als 90 km/h

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per acumulació de més de cinc centímetres de neu a cotes de 600 metres a tot Pirineu aquest divendres.

No obstant, es podran acumular fins a 30 centímetres de neu per sobre de 1000 metres al vessant nord del Pirineu, on es produirà el fenomen del torb, segons el Servei Meteorològic. Per aquest dissabte es mantindrà aquesta mateixa tendència i, fins i tot, a la zona septentrional de l'Alt Empordà –les Alberes i el Cap de Creus- poden caure alguns flocs de neu per sobre dels 200 metres de cara a la matinada.

Les nevades desapareixeran de cara a diumenge, quan l'ambient serà més tranquil, amb núvols alts i mitjans a l'oest però que el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat en conjunt, tret del quadrant nord-est on es mantindrà poc o mig ennuvolat.

D'altra banda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Procicat per ventades aquest dissabte de més de 90 Km/h al Pirineu, Prepirineu i Alt Empordà, sobretot a les cotes més elevades. El vent bufarà de component nord. Les ventades començaran a remetre cap al migdia de diumenge.