Puigdemont, investit 130è president de la Generalitat de Catalunya

Ha obtingut els vots dels 62 diputats de JxSí i 8 de la CUP

Carles Puigdemont i Casamajó ha estat investit aquest vespre 130è president de la Generalitat de Catalunya amb els vots dels 62 diputats de Junts pel Sí i amb 8 de la CUP. Els altres dos parlamentaris cupaires s'han abstingut, Gabriela Serra i Josep Manel Busqueta, mentre que la resta de la cambra catalana hi ha votat en contra.

El resultat ha estat 70 vots a favor, dues abstencions i 63 en contra. Puigdemont ha estat investit in extremis, a poc més de dues hores perquè expirés el termini legal. Si no s'hagués arribat a un acord d'última hora, el fins ara president, Artur Mas, hagués convocat unes noves eleccions anticipades aquest mateix dilluns.

En el seu discurs, el nou president de la Generalitat ha garantit que s'hi deixaria la pell. Ha assegurat que el full de ruta es manté intacte i que aplicaria la declaració d'inici del procés.

"Intentaré ser digne de les vostres expectatives i de les vostres esperances. Visca Catalunya lliure!". Aquestes han estat les primeres paraules del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha volgut adreçar-se breument als diputats un cop investit.

Puigdemont ha donat les gràcies a tots aquells que l'han votat, els 62 diputats de JxSí i 8 de la CUP, però també als que no ho han fet. També ha recordat el ja expresident de la Generalitat Artur Mas, així com la gent que li ha fet costat la seva família, la seva dona i els seus companys de Girona. El primer que ha fet Puigdemont quan ha estat investit ha estat abraçar-se amb Mas, però després ha saludat també la cupaire Anna Gabriel, el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva.