Mor un jove de 32 anys de Figueres mentre feia immersió a pulmó lliure a Costa Rica

La víctima es va submergir uns 35 metres

Un jove de 32 anys de Figueres ha mort a Costa Rica mentre practicava immersió a pulmó lliure a la playa Hermosa, a Puntarenas. Els fets van passar dilluns a la tarda (horari local) quan el jove –que té experiència en pesca submarina i d'altres activitats aquàtiques- estava a una embarcació amb uns amics practicant aquest esport, que es fa sense bombones d'oxigen i només contenint la respiració.

El jove s'hauria submergit uns 35 metres però, una estona després, els seus companys el van veure surar ja sense respiració. Van ser els seus amics els qui van dur el cos de la víctima des de l'aigua fins a la sorra, on les autoritats locals van activar tots els serveis d'emergència per intentar, sense èxit, salvar-li la vida.

La víctima és Jordi E. P., fill dels empresaris empordanesos propietaris d'autobusos Estarriol. El jove era de vacances al país llatinoamericà i estava en companyia d'uns amics practicant apnea a la zona de Puntarenas. Segons informa el diari 'La Nación', els fets van passar cap a dos quarts de dues de la tarda de dilluns.

El jove s'hauria enfonsat uns 35 metres amb la tècnica de l'apnea –és a dir, sense oxigen i només contenint la respiració- i una estona després els seus acompanyants van veure com el cos retornava a la superfície i el jove estava sense coneixement.

Van ser els seus amics qui el van pujar a la barca per traslladar-lo fins a la sorra. Segons relata el diari llatinoamericà, un cop a la sorra els equips d'emergència ja no van poder fer res per salvar-li la vida. L'Organisme d'Investigació Judicial del país va autoritzar l'aixecament del cadàver i se li practicarà l'autòpsia per determinar els motius de la mort.