Presó per atracar una parella als Jardins dels Alemanys de Girona

L'home ho va intentar de nou amb dues noies però va acabar fugint

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir a Girona, els dies 4 i 10 de desembre, dos homes, un de 43 anys, nacionalitat espanyola i veí de Quart (Gironès) com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb intimidació, i un altre de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor d’un robatori amb intimidació, en grau de temptativa.
 
El passat 4 de desembre, pels volts de les sis de la tarda, els mossos van tenir coneixement que a la zona dels jardins dels Alemanys, al passeig Fora Muralla, un individu havia comès dos atracaments amb arma blanca.
 
Les víctimes, joves que passejaven per la zona, es van veure abordats per un home que, esgrimint una arma blanca de grans dimensions, els va exigir diners. En el primer dels atracaments la parella de joves li van donar tot el que portaven al moneder.
 
El segon dels fets va succeir quan dues noies s’estaven fent una fotografia a la torre de la muralla i un home, vestit de fosc i amb caputxa, les va amenaçar per tal que li donessin els diners. Les joves s’hi van negar i l’home va marxar del lloc dels fets.
 
Immediatament la policia es va mobilitzar i va fer recerca per la zona amb la descripció donada per les víctimes. Poc després, els agents van localitzar el presumpte autor, que anava amb bicicleta, quan sortia del passeig Fora Muralla. L’home, que va intentar evitar als agents, va ser interceptat i detingut.
 
Durant l’escorcoll van localitzar, amagat a l’interior dels pantalons, un ganivet de cuina de grans dimensions, de 19 centímetres de fulla. També li van trobar 40 euros en metàl·lic repartits en petits bitllets fraccionats i moneda.
 
La segona detenció va ser el passat 10 de desembre, quan pels volts de les dotze del migdia, els mossos van ser alertats ja que un home havia intentat robar a una jove, amenaçant-la amb una navalla, en una parada del bus de la Plaça de Santa Eugènia.
 
La jove, espantada, va pujar ràpidament a l’autobús que acabava d’estacionar i el lladre va marxar. Els mossos van fer recerca i, poc després, el van localitzar i detenir a la mateixa plaça. En l’escorcoll se li va localitzar una navalla al cinturó.
 
Els detinguts, amb antecedents per fets similars, van passar el dia 5 i 11 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar el seu ingrés a presó per al primer i llibertat amb càrrecs per al segon.