El Col·legi d'Advocats de Girona crea una comissió que vetllarà pels drets dels animals

Se sumen a les accions iniciades pels seus homòlegs de Barcelona i Tarragona

El Col·legi d'Advocats de Girona ha creat recentment la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals. El que es vol amb aquesta nova comissió és que els lletrats aportin els seus coneixements en temes de dret animal per contribuir a millorar les seves condicions de vida i promoure la promulgació de lleis que els protegeixin.

És la tercera que es crea al territori, juntament amb la que ja hi ha a Barcelona i Tarragona. De moment la formen una trentena de lletrats gironins i entre les actuacions previstes hi ha formar els advocats en aquesta matèria i conscienciar a la població. La primera actuació que han dut a terme ha estat la de sumar-se a les accions iniciades pels Col·legis d'Advocats de Barcelona i Tarragona per acabar amb la polèmica empaitada d'ànecs de Roses on s'utilitzen animals vius. El mes d'agost passat una noia que participava a la tradicional empaitada ànecs de Roses (Alt Empordà) va picar amb un ànec viu la càmera d'una activista a favor dels drets dels animals que l'estava gravant, un vídeo que es va fer viral i que va donar la volta al món. Com a conseqüència, les Comissions de Protecció i Defensa dels Animals dels Col·legis d'Advocats de Barcelona i Tarragona, han iniciat accions per denunciar aquest acte, a les quals ara també s'hi adherirà la nova Comissió del Col·legi de Girona que s'ha presentat aquest dimarts.

Segons el degà del Col·legi d'Advocats de Girona i president de la nova Comissió, Carles McCragh, "és evident que qualsevol maltractament envers els animals va en contra de la humanitat". És per això que creuen necessari una comissió que vetlli pel compliment de les lleis alhora que intenta conscienciar a la població amb actes oberts al públic. En aquest sentit, entre les actuacions d'aquesta comissió hi ha formar els advocats en aquesta matèria, recollir els possibles casos de maltractaments per després presentar la corresponent denúncia i seguir avançant en la millora dels drets dels animals amb la promulgació de lleis que els protegeixin.


 
Segons la portaveu de la comissió i advocada especialista en Dret Animal, Marina Vall-llosada, "cada vegada hi ha més persones que s'oposen al maltractament animal i mai abans s'havia qüestionat de manera tan raonada i àmplia la nostra relació amb aquests éssers vius". Ara bé, "el nivell de violència cap als animals encara és molt elevat" i recorda que hi ha diversos estudis en criminologia que demostren que els desordres de conducta de persones antisocials han estat relacionats amb el maltractament cap als animals, per la qual cosa els especialistes subratllen que aquest fenomen no es pot passar per alt. És per això que creuen que cal seguir treballant i buscant solucions a través del dret i l'educació.

La de Girona és la tercera comissió d'aquestes característiques que es crea en un Col·legi d'Advocats català, després del de Barcelona i Tarragona, i la sisena de tot l'estat espanyol, després de Madrid, Málaga i les Illes Balears.