El món de l'il·lusionisme, eix central del Circ de Nadal de Girona

Ja s'han venut més de 7.000 entrades venudes

Prenent com a referent els grans circs nadalencs que fa anys passaven per les principals capitals europees, el Gran Circ de Nadal de Girona torna a la ciutat amb un espectacle únic, creat per a l'ocasió i pensat per a la capital gironina. L'any passat, arran de l'èxit de crítica i públic, els Circus Arts Foundation – la fundació cultural sense ànim de lucre que també s'encarrega de la organització del Festival Internacional del Circ de Figueres- va decidir continuar endavant amb el projecte i amb la voluntat de fer de Girona un nou referent dins del món del circ internacional de qualitat.

D'aquí prové la idea de l'espectacle d'aquest any, 'Màgic'. Una producció on el món de la màgia i les grans il·lusions són l'eix central. Un espectacle únic que només es podrà veure els quatre dies que el circ s'atura a Girona i en el qual intervenen el doble d'artistes que l'any passat. En concret, hi participen 29 acròbates, mags, pallassos, vuit ballarines, vuit músics i una cantant provinents de dotze països diferents. Més de dues hores de màgia on es podran veure 150 vestits i catorze atraccions, algunes d'elles mai vistes arreu d'Europa. La principal novetat d'aquesta edició és l'orquestra en directe, dirigida per Vicent Guibert, que acompanyarà les atraccions.

Entre els artistes que hi participaran destaca el gran il·lusionista Jidinis Magic Co., el professional de l'escapisme Raúl Alegria, la parella Duo Kybalion que es canvien de vestuari en dècimes de segon, l'amazona Gaby Dew, l'acròbata de teles aèries Olha Hapanovych, la trapezista italiana Claudia Rossi que actua a més de dotze metres d'altura, l'espectacle de perxes volants a càrrec de Troupe Shekin o també les bromes dels pallassos portuguesos Nery brothers, considerats com el millor equip actual de tot Europa.

En cada sessió, les instal·lacions estan habilitades per rebre 2.400 espectadors. A pocs dies de la seva estrena, actualment ja s'han venut més de 7.000 entrades. L'any passat es van vendre un total de 17.000. Enguany, la producció té un pressupost de 357.000 euros i pretén ser el millor circ que s'hagi vist a la ciutat en els darrers 90 anys. L'organització compta amb el recolzament de l'Ajuntament de Girona i de la Diputació de Girona. De moment, s'han programat nou representacions durant els quatre dies que el circ estarà a la ciutat. El preu de les entrades varia entre 10 i 45 euros i es poden adquirir a la pàgina web del circ 'www.CircNadalGirona.com' o a la taquilla del Teatre Municipal de Girona.