Figueres exigeix a Endesa posar fi amb els talls de llum als barris de Sant Joan i el Culubret

L'alcaldessa diu que és un 20% de les llars tenen el comptador punxat

Amb l'arribada de la fred augmenta el consum d'electricitat i, als barris de Sant Joan i el Culubret, torna a anar aparellat amb talls de llum constants per sobrecàrrega de la xarxa. "Està tornant a passar el mateix que l'hivern passat, que hi ha apagades pràcticament cada dia i a les hores de més fred", ha explicat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

Normalment, els talls són d'unes hores i en diversos sectors dels barris però, segons ha indicat Felip, aquest dissabte hi va haver una apagada generalitzada a tot arreu, que va afectar uns 1.100 veïns i que no tenien llum ni dins ni fora de casa perquè tampoc funcionava l'enllumenat públic.

L'alcaldessa admet que una part de problema és que hi ha entre un 20 i un 25% dels veïns d'aquest barri que tenen la llum punxada i no paguen a la companyia. "No neguem que és un problema, però un 20 o un 25% de veïns connectats de manera fraudulenta pot suposar la interrupció general del subministrament als veïns?", s'ha preguntat Felip que detecta, també, manca d'inversió d'Endesa al barri.

"Ens hem compromès a tornar a fer operatius i batudes per detectar situacions de frau, però exigim solucions immediates per als veïns perquè no podem permetre que aquests talls s'allarguin més", ha afirmat Felip, que afegeix que reclamen a Endesa que analitzin quin és el problema –si és per deteriorament de la xarxa o per capacitat- i que posi fil a l'agulla "immediatament" per esmenar-ho.

"Hi ha veïns que són grans, persones malaltes que no podem permetre que estiguin cada nit sense llum", ha conclòs Felip.