Amorós es compromet a destinar diners a Salt per crear ocupació directa tot i la retallada pressupostària

Catalunya passarà de rebre 43 milions d'euros a només 15

Tot i que el Ministeri de Treball hagi anunciat que aprimarà les ajudes a municipis en un 65%, Amorós ha destacat que la Generalitat destinarà recursos propis per tal que la retallada pressupostària no afecti al conjunt de municipis de Catalunya. Concretament, la retallada del 65% significa que Catalunya passarà de rebre 43 milions d'euros a només 15.

El secretari per a la Immigració de la Generalitat ha explicat que s'està fent un pla recollint el llistat d'actuacions que es podrien fer en municipis com Salt, sense discriminar cap altra població que tingui una situació similar. Per això, ha remarcat, que cal que tots els ajuntaments 'unifiquin criteris' de padró pels immigrants, per saber la realitat de cada població. A més, Amoròs ha explicat que la intenció de l'Ajuntament de Vic de denunciar a l'estat espanyol les persones irregulars que s'empadronin, és una 'actuació contraproduent' tan per la gestió del municipi de Vic com de cara a la detecció d'irregulars.

En el cas de Salt, i després dels episodis de tensió racial del mes de febrer, l'alcaldessa del municipi, Iolanda Pineda, va demanar ajudes i recursos al president de la Generalitat, José Montilla, qui es va comprometre a donar-ho. Amoròs ha confirmat que el Govern destinarà diners a Salt perquè es pugui crear ocupació directa, tot i la retallada pressupostària.