La crítica destrossa 'Ocho apellidos catalanes'

El llargmetratge arriba avui a les pantalles dels cinemes

La segona part de 'Ocho apellidos vascos' arriba avui a la cartellera acompanyada per una llarga tirallonga de males crítiques. La pel·lícula, rodada en tres quartes parts a les comarques gironines, no ha convençut als crítics, obtenint una puntuació de 3,8 sobre 10 a IMDB, abans de la seva estrena oficial.

Aquest és un extracte d'algunes de les crítiques rebudes fins avui:

Joan Pons (Diari ARA) -1 sobre 5-: "Si 'Ocho apellidos vascos' era una comèdia sobre els tòpics, 'Ocho apellidos catalanes' és un comèdia tòpica –que no és exactament el mateix– que, malauradament, es plagia a ella mateixa". "

Mikel Zorrilla (Blog de Cine): "Les presses per estrenar-la el més aviat possible han estat vitals perquè les virtuts de la primera pel·lícula desapareguin per a donar peu a una seqüela sense gràcia que fins i tot produeix moments de vergonya aliena".

Carlos Boyero (El País): "Comença amb empenta, l'entrada en remolcador pel Guadalquivir d'aquell pare que només pot ser basc (no m'importaria que en tots els plans aparegués l'admirable Elejadle) fa presagiar alegria. Però aquestes expectatives es desinflen ben aviat i el desenllaç em sembla lamentable".

Olga Pereda (El Periódico): "El guió no només no té la frescor de la primera part sinó tampoc la transgressió política que suposava, per exemple, burlar-se de la 'kale borroka'. A més, ¿per a què ens hem d'enganyar? Potser és que els tòpics sobre els bascos són més graciosos que els tòpics sobre els catalans".

Elisabet Pereira (Críticas en 8mm) -5,5 sobre 10-: "Els gags i les situacions forçosament exagerades donen forma a aquesta seqüela d'humor localista de difícil digestió per als foranis".

Juan Soto Ivars (El Confidencial): "Amb aquest argument tant simpàtic què pot sortir malament? Tot, perquè la pel·lícula neix morta. Una vegada es posa en marxa la trama, tot es desmunta com un zombi de 'Walking Dead'. El guió gemega i es retorça, suplicant que algú el sacrifiqui".

Ignacio Estrada (Cine&Comedia): "Ocho apellidos catalanes és fluixa i més llarga que l'original. S'ha rodat a tota llet (i s'ha editat igual) i això es nota. Potser si haguessin reposat, ajustat els acudits, eliminat les bajanades... hauria estat possiblement millor que la primera, perquè potencial en tenien. Intentar anar a lo segur, i amb presses, acostuma a fallar.