Reoberta la frontera entre Catalunya i França

Els vehicles circulen lentament, formant llargues cues

La principal via de comunicació terrestre de Catalunya cap a França, l'AP-7, està oberta i els vehicles poden circular per la frontera i accedir sense moltes complicacions.

L'autopista no s'ha tancat durant la nit tot i que en un principi el govern francès va declarar l'estat d'emergència i el tancament de fronteres després dels atemptats d'aquesta passada nit a París.

Des de primera hora del matí, al Pertús, es mantenen els estrictes controls conjunts de la policia espanyola i francesa que van arrencar ahir, divendres, arran de la cimera pel canvi climàtic. Els agents han restringit aquest dissabte la circulació de l'autopista a un sol carril –cosa que provoca retencions de fins a 1,5 quilòmetres en sentit nord- i revisa i atura alguns vehicles.

De fet, la policia francesa ha confirmat que no tenen previst tancar la frontera en les properes hores. La presència de gendarmes però s'ha incrementat notablement a totes les sortides de l'autopista A-9 (La Catalane) a la Catalunya Nord. Pel que fa a la connexió ferroviària, segons detalla Renfe, hi ha normalitat en els trens TAV en direcció França i, de moment, no hi ha retards ni cancel·lacions de combois.

A l'aeroport del Prat tampoc es registren demores ni cancel·lacions de vols en direcció els aeroports gals de Charles de Gaulle o Orly. No obstant això, des d'Aena es demana als usuaris que es contacti amb les companyies aèries per descartar qualsevol incidència.