L'antiga presó de Girona ja és un centre de règim obert

Els 108 interns que gaudeixen de semi llibertat a la demarcació ja s'han traslladat a les noves dependències

L'antiga presó de Girona (Gironès) ja està del tot adequada com a centre de règim obert. D'aquesta manera, s'acompleix el Pla d'equipaments penitenciaris del Departament de Justícia que preveia reconvertir la presó, situada al barri del Pont Major, després d'obrir-se el centre penitenciari del Puig de les Basses a Figueres (Alt Empordà).

Els 108 interns que gaudeixen del règim de semi llibertat a la demarcació ja es van traslladar ahir a les noves dependències (dues infraestructures annexes al cos de la presó). El trasllat s'ha dut a terme després que s'hagin acabat les obres d'adequació, que han anat a càrrec del CIRE.Els treballs han costat 576.354,17 euros i han donat feina a una brigada exterior del CIRE formada per divuit interns.

En total, al llarg dels mesos que han durat les obres, han adequat un total de 1.901,45 metres quadrats.Les obres han permès adequar l'estructura de l'antic edifici a les necessitats funcionals d'un centre obert. Es poden diferenciar tres grans àrees on s'ha intervingut: exterior, intermèdia i interior. Segons subratlla el Departament de Justícia, entre d'altres s'han adequat els accessos, s'han suprimit barreres arquitectòniques, s'ha modificat la distribució interior de l'antiga presó i s'han millorat els espais exteriors i dels destinats a personal.

El nou centre obert de Girona té capacitat per a 130 interns. Per tant, a dia d'avui, encara n'hi poden ingressar 22 més. Tots ells gaudiran del tercer grau i del règim de semi llibertat, que els permet sortir del centre les hores necessàries per avançar en la seva reinserció (ja sigui perquè tenen feina o fan alguna formació).