Els Bombers porten 360 sortides pel temporal de pluges

La llevantada afectarà amb més força les comarques gironines aquesta nit

El temporal de pluja, vent i mala mar continua provocant afectacions arreu de Catalunya i els Bombers ja acumulen més de 360 sortides fins a les 19 hores, principalment per inundacions de baixos, retirar objectes inestables i treure arbres caiguts. La majoria de serveis s'han concentrat a Tarragona (88), Metropolitana Nord (76), Lleida (71, la majoria a la ciutat de Lleida i per inundacions) i Terres de l'Ebre (58).

Segons Protecció Civil, hi ha 8.800 abonats sense llum entre les comarques del Maresme i el Vallès, i 1.200 al Tarragonès. Dues vies continuen tallades per inundació: l'A-7 a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i l'N-230 a Alfarràs (Segrià).

L'N-340 també ha estat tallada unes hores Mont-roig del Camp per la caiguda de diversos arbres però la circulació ja està normalitzada. En aquesta població del Baix Camp, un petit tornado o esclafit ha provocat diverses destrosses en habitatges i ha trencat diversos arbres.

Més de 650 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 19 hores un total de 662 trucades, la majoria de les quals per incidències relacionades amb les acumulacions d'aigua i el vent. Les comarques més afectades han estat el Vallès Occidental (113), el Segrià (95), Baix Camp (92), Alt Penedès (59), Barcelonès (37), Tarragonès (33), i Baix Llobregat (31).
Un 40,2% de les trucades al 112 s'han derivat als bombers (Generalitat i Barcelona); un 42,3% al cos de Mossos d'Esquadra de trànsit; un 16,8% a les diverses policies locals; i un 0,5% al SEM.

 

 

Posted by Imma Vilavella on dilluns, 2 / novembre / 2015
6 vaixells sense poder atracar al Port de Barcelona

A la demarcació de Barcelona, a banda d'una circulació complicada a tota la xarxa viària, destaca la incidència al Port de Barcelona, on sis vaixells no poden atracar a causa del temporal de mar, amb onades superiors als 4 metres. Fonts del Port de Barcelona han indicat que hi ha un vaixell de càrrega situat fora la zona de fondeig mentre que hi ha altres cinc vaixells esperant a la zona de fondeig per poder accedir al Port. Entre aquests cinc, hi ha un creuer de la naviliera Holland America Line, amb capacitat per a 2.890 passatgers, i quatre vaixells de càrrega –tres d'aquests són portacontenidors i l'altre transporta granels sòlids-.

La mala mar dificulta que les embarcacions que ajuden a fer les entrades i sortides dels vaixells al Porten no puguin operar amb condicions. De moment, no hi ha previsió sobre el restabliment del trànsit de vaixells al Port a l'espera de l'evolució meteorològica, segons han apuntat les mateixes fonts del Port.

D'altra banda, l'aeroport del Prat també registra retards aquest dilluns a causa de la meteorologia adversa. S'acumulen retards de mitja hora, una hora o fins i tot dues hores. Per exemple, aquesta tarda un avió que tenia prevista la sortida a les 15:25 cap a l'aeroport Charles de Gaulle de París i ha acabat sortint a les 17:24, segons ha informat Aena.

Prop de 200 litres al Ports

Pel que fa als registres de precipitació, el màxim de precipitació fins ara és al PN dels Ports amb 188,7 litres, seguit dels 163,6 de Tivissa, els 114,8 litres de Prades, els 103,4 de Viladrau i els 101,1 litres d'Horts de Sant Joan. La pertorbació es va desplaçant lentament cap al nord –deixant d'afectar les Terres de l'Ebre i Ponent- i concentrant-se al Camp de Tarragona, àrea metropolitana, Catalunya Central i demarcació de Girona. Protecció Civil de la Generalitat demana a la població extremar al màxim les precaucions davant el temporal, especialment a la carretera i a prop de rius i rieres.

Els rius a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Lleida baixen amb cabals importants derivat de les pluges i s'espera que a les comarques de Barcelona i Girona també s'incrementin els cabals amb el pas de les hores i sobretot al vespre i durant la matinada amb l’increment de les precipitacions. Cal extremar les precaucions a l'entorn i evitar travessar-los.