Registrat un terratrèmol de 4,3 graus al Golf de Roses

El tremolor ha tingut lloc a la 01:37h i s'ha percebut a pràcticament tota la província

Actualitzat 10:01h

Un terratrèmol de 4,3 graus a l'escala de Richter s'ha sentit en diversos punts de Catalunya aquest dijous a la matinada, a les 1.37 hores, segons l'Institut Cartogràfic de Catalunya. L'epicentre ha estat al Golf de Roses, a nou quilòmetres de profunditat, a prop de Cap de Norfeu i s'ha percebut als municipis de la demarcació de Girona i també algunes poblacions de les comarques de Barcelona.

El telèfon d'emergències de Catalunya 112 ha rebut unes 200 trucades relacionades amb el sisme de ciutadans que havien notat els seus efectes. La majoria d'avisos s'han rebut de Girona (75), Barcelona (41) i Roses (10) però també de l'Hospitalet de Llobregat (8), Castelló d'Empúries (8), Llançà (5), Palafrugell (4), L'Escala (4), Sant Pere Pescador (4) o Torroella de Montgrí (4). Uns minuts després del terratrèmol de dos quarts de dues de la matinada, hi ha hagut almenys dues rèpliques de menor intensitat: d'1,7 a Sant Pere Pescador, en un punt molt proper a l'epicentre del primer terratrèmol, i d'1,5 a l'Escala, segons l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment espanyol.

El Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat ha mantingut contacte amb les policies locals de la zona i altres cossos d'emergències per descartar ferits i danys materials. Tot i que, en principi, no s'han registrat destrosses, molts veïns de la zona han sortit al carrer per l'ensurt que els ha provocat el moviment i per comprovar que els seus habitatges no havien patit danys estructurals.

Les xarxes socials s'han fet ressò del sisme, que s'ha notat a tot el litoral.