Castellfollit de la Roca vol posar fi als casos de gats enverinats

Fixarà dos punts d'alimentació per a gats fora del nucli urbà i esterilitzarà els animals

Controlar les dues colònies de gats de carrer que hi ha a Castellfollit de la Roca (Garrotxa) és un dels objectius que s'ha fixat el consistori arran dels casos d'enverinaments d'aquests animals en les últimes setmanes.

L'alcalde, Miquel Reverter, recorda que és un delicte penal i demana que no es faci.

De forma paral·lela, l'Ajuntament està en converses amb la gent del poble que acostuma a alimentar els gats a la via pública per acordar dos punts on es podran alimentar.

Seran fora del nucli urbà i suposarà també la retirada de les menjadores i bevedores que hi ha repartides pel poble.

Esterilització i multes

Una altra de les actuacions que té previst l'equip de govern d'ERC-AM és la de fer esterilitzacions de gats de carrer amb l'ajut i l'assessorament dels tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa SIGMA. Segons explica l'alcalde, Miquel Reverter, el que es vol és "controlar" les dues colònies que hi ha actualment i evitar que segueixi creixent.

Un cop fet tot això, s'aplicarà l'ordenança municipal que prohibeix alimentar animals a la via pública i es començaran a posar multes. "Fins ara no s'ha fet mai però passarem a ser molt més estrictes", adverteix l'alcalde. L'import de les multes encara no està fixat perquè properament hi ha prevista una revisió i possible modificació de l'ordenança.

Els enveriments de gats a aquest municipi van sortir a la llum arran de la denúncia que va fer la setmana passada l'associació protectora d'animals de la Garrotxa Terra Viva. En el que va de mes, s'han localitzat tres exemplars enverinats i alertaven que no era la primera vegada que passava en aquest municipi.