Una APP informa sobre l'ubicació i l'estat del sistema d'autobusos de Figueres

Està disponible per a iOS i Android

El transport públic de Figueres (Alt Empordà) ja disposa d'una aplicació per a mòbil que informa en temps real sobre la situació dels autobusos, les parades, els recorreguts o el temps que queda perquè l'autobús arribi a una destinació concreta.

TMF, com es diu l'aplicació, és gratuïta i ja està disponible per a dispositius Android; s'hi pot accedir a través de Play Store buscant "Fisersa" i instal·lant l'aplicació "TMF App". Pel que fa a la versió per a iPhone, es troba en fase de desenvolupament i per a altres mòbils intel·ligents hi ha disponible una pàgina web mòbil genèrica.

El gran avantatge d'aquesta APP és que tota la informació que dóna és en temps real, oferint les rutes i parades amb la posició dels autobusos o la identificació de les parades més properes. El menú principal té una visibilitat senzilla i permet accedir ràpidament a les funcions principals que són "línies" i "parades més properes".

TMF App sempre té en compte la posició de l'usuari per tal d'ajudar-lo a orientar-se. Per exemple, la funció "línies" permet accedir al llistat de línies disponibles en relació a la nostra posició. Un cop seleccionada la línia i la parada que ens interessa, s'obre un mapa interactiu amb la visualització de la línia, la posició de l'autobús i la nostra ubicació en temps real.

Pel que fa a l'opció de "parades més properes" passa el mateix, l'APP informa de les parades d'autobús més properes a la posició de l'usuari. Fent un clic en una de les parades s'accedeix a una vista detallada de la parada amb la nostra posició al Google Maps respecte a aquesta, i a dalt informa sobre les línies que passen per aquella parada amb els temps reals d'arribada.
Amb aquesta nova eina el que es vol és seguir apostant per la renovació del transport públic, com ja s'està fent amb la progressiva incorporació de nous autobusos a la flota que siguin més sostenibles i que garanteixin un millor servei.

A més, per completar la renovació, s'estan instal·lant pantalles dins dels autobús per tal que els usuaris puguin fer un seguiment de la ruta durant el trajecte. Indicaran les parades i l'estona que falta per arribar-hi. La mateixa pantalla també anirà passant els tweets en temps real dels comptes de Twitter que l'Ajuntament té actius i així els passatgers podran estar informats de tot el que està passant a la ciutat.

El regidor delegat de Fisersa Manel Toro, exposa la necessitat que el transport públic de Figueres es posi al dia tant en qualitat del servei, com en comunicació i proximitat amb els ciutadans. “Aquest desplegament de novetats, respon a una estratègia global de renovació i millora del transport públic a la ciutat, amb autobusos menys contaminants i més eficients, parades informatitzades, pantalles informatives a l’interior dels autobusos amb informació de la ruta, temps d’espera i seguiment de les xarxes socials de l’Ajuntament de Figueres, i una aplicació mòbil. Tot, amb un sol objectiu, millorar dia a dia el servei que oferim als usuaris.”

L’Alcaldessa de Figueres, Marta Felip destaca la importància de pensar en tots els públics usuaris del transport públic a Figueres “És tan important disposar d’una flota d’autobusos renovada o un servei amb freqüències adaptades a les necessitats dels usuaris, com estar al dia de les noves tecnologies i comunicar-se cada vegada més i millor amb els ciutadans.”

publicitat