Girona programa més de 200 activitats en les Fires de Sant Narcís més participatives

Enguany es preprara la primera edició d'una cursa de rutlles

Girona viurà la seva festa major del 23 d'octubre a l'1 de novembre amb més de 200 activitats. Des del consistori defensen que la programació es fa pensant en tots els públics, en incloure activitats als barris i també en sumar esdeveniments proposats per entitats (n'hi participen més de 60).

A banda de la programació musical -que inclou activitats diürnes a la Copa-, destaca que les atraccions costaran només 1 euros el dia 27 d'octubre, que part de la recaptació del Sopar Popular es destinarà als refugiats de Síria i que s'incrementen les activitats esportives.

Com a novetats, es farà la primera edició de la cursa de rutlles i s'estrenaran projectes guanyadors de les beques Kreas.

Durant la presentació de la programació d’aquest any, que s’ha fet aquest matí, la tinenta d’alcalde i regidora adjunta a l’Alcaldia, Marta Madrenas, ha volgut destacar la “consolidació d’un nou model de Fires, que es va impulsar des de l’actual govern ja en el mandat passat, a la recerca constant de més participació i més obertura a tot tipus de públics i a tots els barris de la ciutat”. Madrenas també ha ressaltat la descentralització de les Fires, amb la incorporació de cada cop més activitats als barris, com la castanyada de la plaça de Santa Eugènia, l’actuació del guardonat Professor Karoli amb l’Home roda a la frontissa de Santa Eugènia o la penjada de mosques de Sant Narcís. La regidora ha posat èmfasi, a més, en l’ampliació de l’oferta d’activitats de dia a l’esplanada de la Copa, feta amb la col·laboració de la Comissió de la Copa.
 
Les festes de Sant Narcís seran també un aparador per a la creació artística gironina. Dos espectacles de circ i dues exposicions guanyadores de les beques Kreas els anys 2014 i 2015 s’estrenaran per aquestes dates. En concret, es tracta de l’espectacle de carrer Open Door, de Pere Hosta, que es farà el dia 29 d’octubre a la Rambla (12 i 17 h); l’obra Extemporani, de la Calamiclown, que tindrà lloc tres dies diferents a l’Ateneu de Santa Eugènia, el Centre Cívic Ter i el local de l’Associació de Veïns de Montjuïc, i les exposicions “Geometries àlgides”, que es podrà veure al Museu d’Història de Girona del 23 d’octubre a l’1 de novembre, i “Marevo”, d’Evdokim Perevalsky, que es podrà veure del 22 d’octubre a l’11 de desembre al Centre Cultural La Mercè.
 
Enguany es consolidaran també activitats iniciades els anys anteriors, com la gimcana de Sant Narcís, el campionat de botifarra, la pujada nocturna a Sant Miquel, la matinal esportiva o el sopar popular del 28 d’octubre, que manté la vessant solidària iniciada els anys anteriors i destinarà una aportació econòmica a ajudar els refugiats de Síria. El dia de Sant Narcís es portarà a terme un nou espectacle de gran format al carrer, el recorregut del qual es podrà consultar al web de Fires. L’espectacle, anomenat Kremah, anirà a càrrec de la companyia Sarruga.
 
Seguint amb l’aspecte solidari, el 27 d’octubre tindrà lloc la jornada de Fires a 1 euro, durant la qual es podrà accedir a les atraccions del parc de la Devesa a només un euro el tiquet a partir de les 17 h i es podrà gaudir de la sessió de les 18 h del Circ Raluy també a aquest preu mòdic. El Girona FC s’ha sumat enguany a la iniciativa i oferirà entrades a 1 euro per al partit del 24 d’octubre contra el Saragossa a nens i joves d’entre 8 i 16 anys a la zona de gol.
 
Una altra activitat que està plenament consolidada és la Jornada de Portes Obertes a l’Ajuntament, que se celebra el 29 d’octubre i que enguany arriba a la cinquena edició. Aquest 2015 comptarà amb visites teatralitzades cada 15 minuts tot el matí i s’hi podrà veure l’exposició “Un ventall de relacions”, on es podran contemplar objectes, detalls i regals institucionals que al llarg del temps l’Ajuntament de Girona ha rebut.