Dilmé (Unió) demana que no es deixi 'morir d'inanició el parc de la UdG'

El cap de llista recorda que el complex "és un dels motors bàsics de l'emprenedoria al país"

Acompanyat de la número 3 per Barcelona, Marta Plana, el cap de llista d'Unió ha visitat aquest matí el Parc Científic i Tecnològic. Xavier Dilmé ha definit el complex, amb les empreses i centres d'investigació que el formen, com "un dels motors bàsics de l'emprenedoria" a Catalunya.

El candidat, però, no ha passat per alt el delicat moment econòmic que viu el parc. Per això, i per permetre que superi el concurs de creditors, Xavier Dilmé ha reclamat "una major implicació" de les Administracions que en són patrones. I ha esmentat directament no només la Generalitat, sinó també l'Ajuntament de Girona i la Diputació.

"El parc es troba en una situació delicada i el teixit productiu gironí no es pot permetre perdre'l", ha dit el candidat. Dilmé s'ha compromès, si surt escollit diputat, a reclamar des del Parlament que el Govern hi destini més recursos. I ha instat consistori i Diputació a incrementar també la seva participació econòmica.

"La nostra és una proposta clara i diàfana; no podem deixar morir el Parc Científic i Tecnològic per inanició", ha dit el cap de llista d'Unió. I hi ha afegit: "Ara és el moment d'apostar-hi i destinar-hi recursos, no podem estar en aquells sí que després es converteixen en no".

Ajudes als emprenedors

Per la seva banda, la número 3 per Barcelona ha aprofitat la visita al Parc Científic i Tecnològic per recordar les propostes que Unió fa per recolzar els emprenedors. "El de Girona és un exemple del potencial que tenim al país; tenim molts joves emprenedors a qui hem d'ajudar per evitar que marxin, o permetre que puguin tornar si ja se n'han anat", ha dit.

Marta Plana ha recordat, entre d'altres, que el partit porta al seu programa impulsar avantatges fiscals específics per al col·lectiu. "Hem de recolzar els emprenedors perquè són la riquesa del país", ha subratllat la número 3 per Barcelona. "Amb les mesures que proposem i amb d'altres, com per exemple la creació de la figura del defensor de l'autònom, volem aconseguir reduir l'atur juvenil i crear espais per permetre que els joves tinguin oportunitats", ha conclòs.