Salellas (CUP) vol impulsar un pla contra la pobresa energètica i els desnonaments

El cap de llista per Girona reclama "desoir les imposicions de la troica"

La CUP-Crida Constituent ha celebrat una jornada d'activitats a Santa Coloma de Farners. Hi han participat els caps de llista de la candidatura per Girona, Benet Salellas i Marta Ball-llosera, que han estat acompanyats per la també candidata selvatana Imma Sau i per la regidora de la CUP a Santa Coloma Sylvia Barragan.

Al llarg del matí, han dut a terme accions simbòliques en tres punts del municipi per escenificar el suport de la CUP a la defensa cabal de la riera de Santa Coloma, a la lluita contra la MAT i a la defensa del dret a l'habitatge al municipi.

Posteriorment, en l'acte polític, el cap de llista Benet Salellas ha destacat que la independència és el camí per "començar des de zero" i plantar cara "a la crisi del règim". El candidat ha qualificat de "simptomàtic" que bancs, patronals i "partits del sistema" estiguin aixecant la veu contra el procés català i creu que demostra que és el camí per canviar l'status quo.

Salellas ha exposat que una de les principals apostes de la CUP a partir del 27-S serà "l'impuls d'un pla d'emergència social que prioritzi l'aturada dels desnonaments i la pobresa energètica", i que "reverteixi la política de retallades i privatitzacions". Així, el cap de llista ha destacat que caldrà "desoir les imposicions de la troica, i fer una auditoria per deixar de pagar la part il·legítima del deute".

En l'acte també hi ha intervingut la número 2 de la llista, Marta Ball-llosera, que ha reivindicat la lluita ecologista i contra la MAT. Ball-llosera ha reiterat que "la MAT no respon a les necessitats energètiques de les comarques gironines", sinó als interessos de les elits econòmiques, i ha advocat per un canvi de model energètic en clau ètica i sostenible.