CSQEP vol generar 10.000 llocs de treball a l'any a les comarques gironines

Vidal proposa crear un banc públic que no tanqui l'aixeta del crèdit a les petites i mitjanes empreses

El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) a les comarques gironines, Marc Vidal, ha explicat aquest divendres el seu pla per generar ocupació per arribar a crear fins a 10.000 llocs de treball anuals en sectors com la salut, la dependència, les energies renovables, la rehabilitació energètica d'edificis, en el patrimoni natural i cultural i en el turisme.

"Moltes petites i mitjanes empreses es creen i no aguanten ni un any, i el problema bàsic és la falta de crèdit", ha afirmat Vidal que creu que hi ha d'haver una implicació directa en el finançament d'aquests projectes. "Si els bancs no compleixen, cal recuperar la proposta d'un banc públic que cobreixi la necessitat", proposa el candidat.

Aquest, ha detallat que crear un banc públic no és una competència autonòmica i, a més, passa per derogar la reforma laboral o la llei de la reforma elèctrica. Tot i això, ressalta que cal fer un pas per assegurar que un banc "compleix la funció social que ha de complir" i recolza els empresaris.

La proposta per crear nova ocupació es basa en el pla 'Nova economia, nova ocupació', que implicaria la creació de treball públic directe "orientat a donar suport a l'estat del benestar, a aquells serveis socials que estan infradotats, referits als àmbits de salut i dependència, i també en el sector educatiu".

Vidal ha especificat que un segon àmbit d'actuació seria en l'economia verda. "A les nostres comarques tenen molt de recorregut sobretot en el marc del sector industrial i logístic: recuperar les zones industrials perdudes, com seria a la zona del Ripollès, incentivar la producció energètica per ubicar els centres de producció al costat dels llocs de consum", ha reflexionat el cap de llista.

Finalment, també aposta per una producció específica orientada a la mobilitat, com el vehicle elèctric o el ferrocarril, la intermodalitat i la logística, la recerca, el desenvolupament i la innovació. El cap de llista ressalta que cal que les empreses gironines siguin més competitives i aporten valor afegit. A més, advoca per l'ocupació de qualitat i rebutja l'abaratiment de la mà d'obra.

Un altre element que permetria assolir l'objectiu de generació d'ocupació, segons CSPQ, passa per reconvertir els sectors més madurs, la construcció i el turisme, i suposa avaluar els mecanismes que ho poden fer possible, mitjançant sectors d'activitat amb valor, com la rehabilitació d'edificis, la reforma del model turístic cap a un turisme responsable i sostenible.

"Crearem ocupació fent que aquesta sigui de qualitat, mitjançant un model empresarial via economia cooperativa i social, i ho farem si tenim capacitat de gestionar el proper govern", ha afirmat Vidal. Com a forma de finançament d'aquestes propostes per generar nova ocupació, Vidal defensa una millora fiscal que permetria recaptar uns 800 milions d'euros més.

El cap de llista de Catalunya Sí Que Es Pot per Girona ha expressat el seu suport als treballadors i al comitè de l'empresa Nylstar de Blanes davant de les condicions laborals que, denuncien, vol imposar l'empresa als treballadors, privant-los dels dies de descans en un període de 3 setmanes, a més d'una reducció dels salaris i de la jornada laboral. Marc Vidal ha assegurat que "no podem tolerar que es donin aquestes condicions laborals ni per exigències de la producció ni per cap altra raó. S'estan vulnerant els drets dels treballadors i això és gràcies a la reforma laboral que va aprovar el PP amb el suport de CiU".